Rakkaudesta alaan

Rovaniemen Valtakadun The Parturissa työskentelevät muun muassa Mira ja Tiina. Uusi The Parturi avautuu joulukuussa Kansankadulle. Kuva: The Parturi Rovaniemi

Kun Niko Tiuraniemi tapasi The Parturin toisen perustajan ja omistajan Auli Erkkilän, jokin kolahti.

Molemmat pohjoisesta kotoisin olevat mielenterveys- ja päihdetyön hoitaja Auli ja alun perin sähkömiehenä toiminut Niko päätyivät erilaisten vaiheiden kautta samalle alalle. Kumpikaan ei ollut osa parturisukua, jossa opit ja kädentaidot olisivat siirtyneet verenperintönä. Rakkaus alaan syntyi itsestään, ja taidot he opettelivat intohimon johdattamana hiki hatussa.

Syntyi The Parturi

Aulia ja Niko yhdistävä tekijä oli nimenomaan tuo lähes hulluuteen yltävä intohimo parturointiin. Pian he löivät päänsä yhteen yhtiökumppaneina. Oli The Parturin vuoro.

– Halusimme tehdä parturissa käymisestä helppoa ja järkevän hintaista. Kaiken turhan säätämisen ja plussabonuskantatähti-järjestelmät unohdimme heti alkuun. Päätimme ajatella vain hiuksia ja asiakasta, Niko ja Auli toteavat.

Kiitollisina he ovat saaneet huomata, että intohimo kannattaa. Menestyksestä voi olla nyt aidosti ylpeä.

– Rakensimme yhdessä työkavereidensa kanssa Suomen helpoimman parturin sekä loistavan työpaikan meille kaikille.

Yllättävän erilainen

Joulukuussa The Parturi avaa 10. liikkeensä Rovaniemen Kansankadulle. Vauhti on ollut nopea, sillä kaikki on tapahtunut vajaassa kolmessa vuodessa.

– Olemme löytäneet uskomattoman hyviä tyyppejä, joiden kanssa olemme saaneet kaiken aikaiseksi.

Aluksi monet epäilivät, voisiko turvallisuus ja ammattiylpeys olla ne oikeat ydinasiat, johon meidän pitää keskittyä toimissamme.

– Kolme vuotta yrittäjyyttä ovat osoittaneet, että kyllä. Turvallisuus ja ammattiylpeys kantavat ja ne edellä on hyvä mennä eteenpäin, muut asiat seuraavat kyllä perässä.

The Parturissa saa olla myös luova.

– Kaikki mainokset toteutetaan oman talon sisällä. Tästä hyvänä esimerkkinä on yrityksen tekemä musiikkivideo, jossa näyttelijät, musiikki sekä ohjaus on toteutettu pitkälti oman yrityksen työvoimaa käyttämällä.

 

Lappilainen