Tuumasta toimeen Inarissa

Näköalatasanne Mulkuvaaran huipulla Inarissa odottaa retkeilijöitä. Kuva: Juha Tanhua

Inarin kunnassa on parin viime vuoden aikana saatu monta uutta luonnossa liikkujan asiaa hoidetuksi eri kylissä. Elinkeinot & kehitys Nordica hallinnoi Inarin kylien yhteishanketta, jonka myötä on kaikkien matkailijoiden turvallisuutta ja viihtyvyyttä alueella paranneltu.

Törmasen kylään maisemia ihailemaan

Törmäsen kyläyhdistys sai kaivatun n. 3 kilometrin pituisen Törmäsen Keitaalta lähtevän luontopolun. Luontopolun varrelle uusittiin neljä kohdetaulua. Myös useita vuosia toivelistalla ollut näköalatasanne saatiin rakennetuksi Mulkuvaaran huipulle. Talkoilun ja hankkeen myötä tulleen resurssin turvin Törmäsen Keidas on jatkossa ympärivuotisessa käytössä ja koko kiinteistö saatettu 2000-luvulle.

– Ja hyvä tuli! Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa myös kävijöiden mielestä. Reitin varrella saatiin myös geokätkö, houkuttelee Valtteri Huhtamella Törmäsen Kyläyhdistyksestä.

 

Lappilainen