Avaruusala koolla Rovaniemellä

Rovaniemen Arktikumissa keskitytään avaruuteen ja sen tuomiin bisnesmahdollisuuksiin 14.-15.marraskuuta. Kuva: Matias Takala

Kansainvälinen Scale the Space -konferenssi kokoaa avaruusteknologian osaajat, käyttäjät ja rahoittajat Rovaniemelle 14.-15. marraskuuta.

Seminaarin avaa yksi Ruotsin tärkeimmistä avaruusalalla vaikuttavista henkilöistä, Luulajan teknisen yliopiston vararehtori Olle Norberg.  Geodatasta kertoo Australian Brisbanesta tuleva Stephen JFraser, joka on kansainvälisesti korkealle arvostettu tiedonlouhinnan ja data-analyysin huippuasiantuntija. Rahoituksista ja investoinneista puhuu Denveristä Yhdysvalloista saapuva enkelisijoittaja ja maailmanlaajuisen yrittäjyysverkoston johtaja Stephan Reckie. Älykäs liikenne teema nousee esiin Euroopan komission liikenteen ja liikkumisen pääosaston Pierpaolo Settembrin kautta.

Osa seminaariväestä vierailee 13.11. Sodankylän Avaruuskampuksella.

Avaruusteollisuus kasvun ala

Avaruusteollisuus kehittyy maailmalla nopeasti. Myös Suomessa on tapahtunut paljon viime vuosina.  Kasvussa ovat erityisesti avaruussatelliittien elektroniikka, ohjelmistot, tietojärjestelmät ja tietoliikennetekniikkaan liittyvä osaaminen. Esimerkiksi paikannussovellukset perustuvat satelliittien välittämään tietoon. Avaruusteknologiaa hyödynnetään lisäksi mm. lääketieteellisissä tutkimuksissa ja luonnon tarkkailussa.

 

Lappilainen