Savottaemäntä ja Joulufantasia

Joulun tunnelmaan pääsee laskeutumaan 1. joulukuuta alkaen Lapin metsämuseolla. Kuva: Merja Pikkupirtti-Leskinen

Rakastan joulussa rauhallista ja odottavaa tunnelmaa sekä sitä loistetta, mikä lasten silmistä kiiltää aattona. Siitä samasta loisteesta ja tunnelmasta saan nauttia jokaisessa näytöksessä, kun olen näyttelijänä mukana fantasiaseikkailun tekemisessä Lapin Metsämuseon pihapiirissä.

Kaikki näyttelijät huokuvat intoa ja odotusta. Vieraat ovat innoissaan. Lapsivieraat hihkuvat onnesta, kun näkevät tonttuja. Ilo kuitenkin kertaantuu loppua kohti, kun kaikki pääsevät mukaan leikkiin. Sitä tunnetta ja tunnelmaa on vaikea kuvailla. Se täytyy itse kokea paikan päällä.

Olemme kuin yhtä suurta perhettä joulun vietossa. Miksi siis jättäytyisin pois tänäkään vuonna, kun on mahdollisuus tuntea tätä mahtavaa tunnetta yhdeksän kertaa oman jouluaaton lisäksi?

Tämän kivan yhdessä tekemisen lisäksi on vielä yksi loistava asia, jonka vuoksi suosittelen tätä vapaaehtoistoimintaa kaikille. Se on nimittäin joulukiireen ja stressin poistuminen kokonaan.

Ihmettelet varmaan, miten se on mahdollista, jos on treenejä ja yhdeksän näytöstä joulukuussa.  Mutta niin vain käy. Näyttelijät tiedostavat joulun olevan jo ovella, kun ensimmäinen sähköposti kilahtaa postilaatikkoon lokakuussa ja mainokset tonttujahdista näkyvät netissä. Silloin on lupa alkaa valmistautumaan joulun viettoon. Joulusiivous, suunnittelu ja joululahjojen hankinta siis alkakoon. Näin stressi joulun läheltä vähenee. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Niin minustakin. Mahdollisuus on toimia ennakoivasti ja välttää stressi.

Olen itse ihminen, joka suoriutuu parhaiten paineen alla. Minulla ei siis ehdi olla joulustressiä, koska aattona vain huomaan, että kaikki jouluvalmistelut on tehty. Harjoitukset ovat ohi ja lähes kaikki näytöksetkin jo paketissa. Joulurauha laskeutuu kotiimme hieman haikeissa tunnelmissa. Vain yksi näytös enää jäljellä ja iso perheemme hajoaa taas kymmeneksi kuukaudeksi. Onneksi kuitenkin aina tulee uusi joulu ja Savottatonttujen Joulufantasian perhe voi taas kokoontua joulun viettoon.

Savottatonttujen Joulufantasiaa esitetään 1.12. alkaen kello 18 Lapin Metsämuseolla Rovaniemen Pöykkölässä. Tarkista muut ajat os. www.joulufantasia.fi

 

Merja Pikkupirtti-Leskinen