Tehomyyjä Noora asialla

Supertytöt Tarja Piipponen, Saana Vanhatalo, Jonna Väärälä, Noora Ylipää, Nea Vanhanarkaus, Iida Holck ja Melina Mäkimartti ovat kaikki olleet mukana myymässä joulukalentereita partiotoiminnan tukemiseksi. Tehomyyjä Noora on kaupannut jo 100 kalenteria. Kuva: Nina Miettinen.

Pitkin loppusyksyä on kaduilla ja kujilla, naapurissa ja työpaikoilla kiertänyt joulukalentereiden myyjiä. Yksi ansioitunut on Napapiirin Tyttöjen Noora Ylipää, joka on saanut kaupaksi jo 100 kalenteria. Vinkkejä kalenterikauppaan saatiin koko partioporukalta.

Kenen kanssa myyt?

– Yksin myyn ja äiti myy lisäksi omalla työpaikallaan.

Muiden ryhmäläisten vinkkejä on käydä myyntireissulla yhdessä kaverin tai sisarusten kanssa. Yksi hyvä keino on myös, että laittaa ajoissa myynti-ilmoituksen esimerkiksi äidin työpaikalle.

Miten voi motivoitua myymään 100 kalenteria?

– Myyminen ovelta ovelle on mukavaa, lisäksi myyjät saavat hyviä palkintoja ja taustalla on se, että tämä on yhteistä hyvää.

Nooran myynti jo viime vuonna on hurjaa ja silloin 60 kalenteria löysi oman kodin. Tänä syksynä myynnin sai aloittaa 15. lokakuuta, jolloin myös Noora aloitti.

Jokainen päivä kuulemma sopii hyvin myyntipäiväksi. Vakiostajiksi on valikoitunut jotkut tutut, joille kalenterin ostosta on tullut jo perinne.

Jännittääkö myyminen?

Nooran mielestä ei jännitä. Muilla on jännittämiseen hyvä ohje: Hengitä syvään, se voi helpottaa. Supertytöt ohjaavat myös, että kannattaa harjoitella myymistä etukäteen ja myydä ensin tutuille. Jännitystä voivat lisätä myös kodeissa asustelevat koirat.

Kun voi käyttää samoja myyntisanoja, ei tarvitse aina miettiä, mitä sanoa. Apua tuo myös, jos kalenterin takaa voi “luntata” helposti myyntitekstin.

Millaisia ongelmia on tullut kalentereita myydessä?

– Ei ole tullut ongelmia vastaan, kertoo Noora.

Muut ovat kokeneet, että joskus asiakkaalta puuttuu käteinen raha ja joskus myös oikean summan laskeminen voi olla vaikeaa. Joskus voi saada tasarahan, mutta usein joutuu antamaan rahaa takaisin.

Tietäväiset Supertytöt osaavat tehdä kuitenkin listan paperille eri summista. Se helpottaa, ja näkee heti, paljonko pitää maksaa takaisin, jos vaikka ostaa kolme kalenteria yhdellä kertaa. Kun mukana on läpinäkyvä laatikko, niin läpinäkyvästä laatikosta löytää helposti sopivan kolikon.

Millaisia palkintoja olet saanut?

– Riippumaton, puukon, lautasen ja juomapullon, kultaisen tonttumerkin.

Muita ryhmäläisiä on onnistanut myös. Laadukkaita palkintoja ovat olleet paksun Buff-huivi, otsalamppu ja tonttumerkki.

 

Hanne Lindström