Lapin biotaloudesta blogissa

Kuva: Katja Turunen

Lapin lähiruoan tuottajista ja REKO-renkaan toiminnasta voi lukea Lapin liiton Biotalousuutiset-blogista, joka päivittyy ahkeraan. Juttujen kirjoittaja on Lapin liiton projektikoordinaattori Johanna Asiala, joka vastaa myös uutiskirjeistä.

Uusimmissa blogeissa käsitellään Lapin matkailua, Sallan sähköautoa, esitellään yrittäjien tuotteita ja innostetaan ihmisiä kouluttautumaan ja saamaan lisää tietoa. Pari vuotta vanhassa blogissa on ollut alkuvuonna 70 juttua, viime vuonna liki 60 ja tämän vuoden puolella kaksi.

Taustalla on ajatus siitä, että yhdessä tekemällä moni asia saa siivet alleen ja kehittämistyö vauhdittuu myös rahoituksen myötä.

Yhteistyön voimasta kertoo viimeisin kirjoitus, joka käsittelee Lapin matkailua ja sen tulevaisuutta ja etenkin kesäajan hyödyntämistä. Asiaa kommentoi Lapin arktinen matkailuekosysteemi -hankkeen projektikoordinaattori Hanna Baas.

Lappilaisia houkutellaan mukaan Lapin maaseutuohjelman työpajoihin, joissa keskustellaan Lapin maaseudun kehittämisestä tulevalla EU-ohjelmakaudella. Maaliskuussa on vuorossa 12.3 Tornio ja Keminmaa, huhtikuun 3. Rovaniemi.

Rovaniemen Pöykkölästä REKO-pisteestä saa seuraavan kerran noutaa pääsiäisen herkkuja 28.3. kello 17.30 – 18.30.

Lue blogia osoitteessa: http://biotalousuutiset.blogspot.com/

 

Riitta Kemppainen-Koivisto