Ohjelmaa Savottakahvilassa

Sirpa Peltovuoma laulattaa Savottakahvilassa Saariselällä 3. ja 10.4. Kuva: Savottakahvila.

Miltä näyttävät kymmenen vuotta kairassa kierrelleet ja kaarrelleet miehet? Tähän saadaan vastaus Savottakahvilassa kiirastorstaina ensi-iltaan tulevassa esityksessä Kairassa 10 vuotta. Savottakahvilan kävijöille tuttujen näyttelijöiden, Kai Lehtisen ja Heikki Rantasen esitys kertoo omakohtaisesta elämästä iloineen ja suruineen ja se esitetään 20. ja 21.4.

– Kairan kulkijoiden kymmenvuotistaipaleen ohella minulla tulee tätä savottaa kevään korvissa 30 vuotta täyteen. Emme juhli kauheasti vanhenemista, vaan jatkamme samaan malliin sopivassa suhteessa perinteitä kunnioittaen ja uutta kokeillen. Leipasemme aamuisin tuoreet munkit, pullat ja piirakat, tuomme pöytään mahdollisimman useasti paikallista kalaa ja lihaa ja tarjoamme päivän keittona myös kasvisversiota. Retkeilymaja Savottakämppä majoittaa pieniä ja isompiakin porukoita ympäri vuoden, Savottakahvilan emäntä Kaisa Särkelä kertoilee.

Kuu Kiuruveden Pavarotista kesään

Vuotsolainen Sirpa Peltovuoma laulattaa Savottakahvilassa 3. ja 10.4. klo 19 alkaen. Luvassa on lauluja Lapista auringon aikaan. Monipuolisen musiikin ammattilaisen vetämissä illoissa uskaltaa esittää monenlaisia toiveita, sillä laulattajalla on kokemusta muun muassa lastenmusiikista suomeksi ja saameksi, opetushommista, tanssimusiikista, säveltämisestä ja säestämisestä sekä trubaduurihommista.

– Kiuruveden Pavarotti Juha Vartiainen ja Savottan oma kanttori Esa Roine pitävät 8. ja 11.4. Lumienkeleitä ladulla -nimisen yhteiskonsertin. Lisäksi Raimo Laukka kutsuu Saariselän kävijöitä Lapin lauluiltaan 14. ja 16.4.