Saariselän kevättalvessa luontoiltoja

Riippumattoretkeilyn kokemuksista kuullaan metsähallituksen luontoillassa Saariselän Aurorakodassa 17.4. kello 18. Kuva: Eemeli Nieminen.

Saariselän tapahtumatupa Aurorassa on tarjolla ilmaisia tai ihan pikkurahan luontoiltoja pitkin kevättä.

Urho Kekkosen luonnonpuisto tulee tutuksi, kuten myös Lapin luonto, historia ja retkeily avautuu keskiviikkoisin koko perheen tapahtumissa.

Raja-Jooseppi tutuksi

Urho Kekkosen kansallispuiston kuuluisasta miehestä, Raja-Joosepista, riittää tarinaa 3.4. ja 10.4. Raja-Joosepin eli Joosef Sallilan 1900-luvun alkupuolella rakentamaan tilaan Venäjän rajan tuntumassa Luttojoen törmällä pääsee tutustumaan. Raja-Jooseppi tarkoittaa myös Euroopan Unionin pohjoisinta kansainvälistä rajanylityspaikkaa. Paikallisille poromiehille Raja-Jooseppi taas tarkoittaa valtakunnan rajan tuntumassa olevaa poroerotuspaikkaa. Retkeilijälle Raja-Jooseppi on UK-kansallispuistoon suuntautuvan erävaelluksen yksi aloituspaikka.

Kokemuksia riippumattoretkeilystä

Oletko kokeillut riippumattoretkeilyä? Tule kuulemaan Pilvi Koivuniemen ja Eemeli Niemisen kokemuksia riippumaton kanssa retkeilemisestä luontoiltaan 17.4. Teltan sijasta riippumatto kulkee yhä useampien mukana myös retkillä ja vaelluksilla. Luontoillassa saat tietoa, miten riippumatto toimii ja mitä on hyvä ottaa huomioon riippumattoa hankittaessa, minne riippumaton saa ripustaa ja voiko riippumaton kanssa retkeillä suojelualueilla.

Kevään luontoillat alkavat klo 18, ja niihin on 6 € pääsylippu, lippuja saa ovelta tai ennakkoon Kiehisestä. Kaikki luontoillat pidetään tapahtumatupa Aurorassa keskiviikkoisin.

Aurora, Urho Kekkosen kansallispuiston tapahtumatupa sijaitsee Aurora-polun varrella. Polku lähtee Saariselän latujen lähtöportilta, josta kävelymatkaa tuvalle on 700 metriä.