Osallistu ja voita matka Strasbourgiin

Euroopan maiden nuorille suunnattu kilpailu kannustaa kehittämään omaa ympäristöä ja uudistamaan kulttuuria. Kilpailuun voi osallistua huhtikuun aikana osoitteessa bit.ly/HeritageMakersFi.  Kuva: vapaa kuvapankki/Kotiseutuliitto.

Kulttuuriympäristön tekijät on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jossa tutkitaan ja arvioidaan omaa ympäristöä ja sen kulttuuriperintöä. Kaikki alle 18-vuotiaat saavat osallistua kertomalla tarinan taiteen ja viihteen maailmasta.

Suomessa vuonna 2013 kehitetty kilpailu laajentui vuonna 2018 koko Euroopan laajuiseksi nimellä European Heritage Makers Week. Tänä vuonna viihde- tai taidekokemuksesta kertova kuva tai video sekä lyhyt teksti tulee lähettää 1.5. mennessä kilpailun verkkosivustolle.

Voittajille lahjakortteja ja matkapalkinto

Kilpailussa on kaksi sarjaa, alle 12-vuotiaaat ja 12-18 -vuotiaat. Suomen tuomaristo valitsee viisi mielenkiintoisinta tarinaa molemmissa sarjoissa.

Alle 12-vuotiaiden sarjan parhaat tarinankertojat palkitaan kirjakaupan lahjakortilla ja kunniakirjalla. 12-18 -vuotiaiden sarjan viiden parhaan tekijän tarinat saavat lahjakortin ja kunniakirjan sekä heidän tarinansa lähetetään kisaamaan kansainvälisen European Heritage Makers Week -tapahtuman palkinnoista. Kansainvälinen tuomaristo valitsee kesän aikana kaikista maista saapuneista töistä 10 inspiroivinta kuvaa tarinoineen ja kutsuu niiden tekijät Strasbourgiin palkintomatkalle.

Kilpailu juhlistaa eurooppalaisuutta

Kilpailu kannustaa lapsia ja nuoria havainnoimaan, tutkimaan ja arvioimaan lähiympäristöään. Tämä on yksi tapa, jolla nuoria rohkaistaan osallistumaan ja vaikuttamaan oman ympäristönsä kehittämiseen ja kulttuurin uudistamiseen.

Riitta Kemppainen-Koivisto