Pikaduuniin kesätyösetelillä

Rovaniemen nuorten kesätyökampanjasta vastaa Moona Naakka. Tavoitteena ja työllistää 250 nuorta. Kuva: Tero Kuusela

Rovaniemellä järjestetään viidettä kertaa VMP Pikaduuni-kesätyökampanja. Tavoitteena on työllistää 250 paikallista kesätyösetelin saanutta nuorta kesätöihin ja tarjota matalan kynnyksen ensiaskel työelämään.

Pikaduuni-kesätyökampanja perustettiin vuonna 2015 Heidi Alarieston toimesta, kun hän huomasi satojen kesätyöseteleiden jäävän käyttämättä ja samalla nuorten potentiaalin valuvan hukkaan.

Työnantajalle helppo tapa työllistää

Kampanjan tarkoituksena on myös madaltaa työnantajaosapuolen työllistämiseen liittyvää kynnystä. Kaikista työnantajavelvoitteista vastaa VMP pientä korvausta vastaan.

– Pyrimme saamaan mukaan mahdollisimman monta työllistävää tahoa, jotka olisivat halukkaita työllistämään nuoria ja näin auttamaan heidän urapolkujen muotoutumista. Työllistävänä tahona voi toimia niin yritys kuin yksityinenkin henkilö. Nuoria on työllistetty aikaisempina vuosina esimerkiksi ulkotöihin, ravintoloihin, lastenhoitajiksi sekä siivoustöihin, kertoo projektikoordinaattori Moona Naakka.

Moonan mukaan antoisinta kampanjan parissa työskentelystä tekee se, että saa tukea nuoria ja auttaa työprosessin aikana.

– On mahtavaa päästä seuramaan nuorten ensiaskeleita työelämään ja sitä aitoa iloa, mitä ensimmäiset kesätyöpaikat luovat!

Lisätietoja kampanjasta saa o. www.pikaduuni.fi

 

Lappilainen