Hiljaisuus-festivaali Kittilässä 5.-8.6.

Ranskalaisen Le G. Bistaki -ryhmän Baina[na] esitys nähdään Kittilän Hiljaisuus- festivaalilla. Kuva: Ioran- Chourrau.

Lappilainen

10 vuotta täyttävä Hiljaisuus-festivaali tuo Kaukoseen 5.-8.6. Kitt Johnsonin, nykysirkuksen tähtiä ja mielenkiintoisen musiikkikattauksen.

Tunnelman luovat ainutlaatuiset esitykset ja Kaukosen kylään kokoontuvat ihmiset. Monipuolinen ohjelmisto koostuu yli kahdestakymmenestä eri teoksesta nykysirkuksen, tanssin, musiikin, teatterin ja kuvataiteen aloilta. Lisäksi ohjelmistossa on keskusteluja, seminaareja ja Hiljaisuus-Bingo. Taiteellisina johtajina toimivat Henna Kaikula ja Mikko Perkola.

Huikea kattaus kansainvälisiä esiintyjiä

Tanskalaisen nykytanssin edelläkävijä Kitt Johnson esittää Kaukosen Urheilutalolla sooloteoksensa Stigma ja POST NO BILLS. Tämä nykytanssiteos kertoo muutokseen johtavasta kriisistä ja se kuvailee kulutusyhteiskunnan jälkeisessä ajassa ihmistä, joka on kadottanut inhimillisyytensä ja on valinnan edessä: muutos tai kuolema.

Ranskalaisen Le G. Bistaki -ryhmän Baina[na] on esitys, jossa hyödynnetään jongrleerauksen, tanssin ja fyysisen teatterin elementtejä. Neljä taitavaa esiintyjää käsittelee kymmeniä kiloja maissinjyviä näyttämöllä, lattialla ja ilmassa, lapioin, ämpärein ja luudin. Festivaaliklubilla kuullaan esiintyjiä kuten Aavikko, Elifantree ja kanadalainen Qantum Tangle.

Kaukosessa monitaiteisia teoksia ja kantaesityksiä

Kaukosen kylällä nähdään viikon aikana valmistuvia teoksia, joissa ensikertaa kohtaavat taiteilijat luovat yleisön edessä ainutlaatuisia esityksiä. Erityisiin tiloihin valmistuvat uudet teokset ovat Hiljaisuus-festivaalin erityisyys. Kiinnostava uusi kantaesitys kuullaan Kittilän puukirkossa sunnuntaina 9.6., jossa nähdään ja kuullaan Jyrki Linjamanin uusi teos Allerheiligentag IV.  Linjaman teossarjan neljännen osan esittää Mikko Perkola instrumenttinaan viola da gamba.