Lapin taikaa ginissä

Tornion Panimo on tuonut markkinoille Lapin marjoista ja yrteistä makunsa saavan craft-ginin. Lapissa giniä ei ole aiemmin tuotettu, mutta nyt tarjolla on Lójhtu-nimeä kantava käsityöläisgini.

– Lapissa on aina ollut taikaa. Jopa viikingit pelkäsivät Lapin noitia, mutta himoitsivat heidän vahvoja yrttejään. Halusimme vangita Lapin taianomaiset aromit nykyaikaiseen giniin, Tornion Panimon yhteydessä toimivan Tornio Distilleryn toimitusjohtaja Kaj Kostiander avaa kehitystyön lähtökohtia.

Katajanmarjoista makua

Lappilaiset yrtit ja marjat ovat etelän serkkujaan aromikkaampia, mutta kun gineissä yleisesti käytetyt edulliset ulkomaiset mausteyrtit jätetään pois, ginin kehitystyön haasteet nousivat aivan uudelle tasolle. Parin vuoden kehitystyöhön Kostiander on silminnähden tyytyväinen lopputulokseen. Jopa katajanmarjat ovat kotimaisia.