Ivalo, pohjoisin lentokenttä  

Matkailijan silmää viehättää laskeutuminen Suomen pohjoisimmalle kentälle Ivaloon.

Finavia on saamassa päätökseen Ivalon lentokentän uudistustyön. Syksyllä on luvassa täysin uudistettu ja matkailijoita paremmin palveleva kokonaisuus.

– Huhtikuun lopulla otimme matkailijat vastaan uusituissa tiloissa. Nyt on vielä iso aukko terminaalirakennuksessa, siihen on suunnitteilla yli 1000 m2 uusia toimintoja ennen vuoden vaihdetta, kertoo Finavian Lapin alueen päällikkö Veli-Pekka Pitkänen.

Avaraa lisätilaa

Pitkäsen mukaan lentoterminaaliin on tulossa uusi matkalaukkujen vastaanottoaula ja odotushalli. Lentokoneiden laskeutumiseen tarvittava pysäköintitila itse kentällä kaksinkertaistui nykyisestään ja niitä on käytössä nyt kahdeksan. Tämä tietää sitä, että myös matkailijoiden määrä voi nyt kasvaa.

– Kaiken kaikkiaan uutta tilaa tulee olemaan 1200 m2 ja arvioitu tilan lisäys on 18% nykyisestä pinta-alasta. Olemme ajatelleet ensi sijassa asiakkaiden viihtyvyyttä, joka tulee näkymään toteutuksessa, jatkaa Pitkänen.

Uusia palveluita kentälle

Lentoterminaaliin saadaan uusi kauppa, josta vastaa paikallinen Unique Design Finland Oy Ivalosta. Myytävänä on lappilaisia matkamuistoja ja suomalaista tunnettua designia, kuten Marimekkoa ja Iittalaa.

Pitkänen on ylpeä Suomen pohjoisimmasta lentokentästä ja ihan syystä: Ivalon lentokenttä on Suomen kaunein kenttä.

– Lentokenttä on sinällään jo kokemus. Turistit ovat huomioineet tämän miljöön ja kävijämäärä tulee vielä kasvamaan. Alkutalvella kasvua oli 4% verrattuna edelliseen vuoteen ja ensimmäisellä vuosineljänneksellä kasvua oli 2%, jatkaa Pitkänen.

Kuvat ja teksti: Gianfranco Nitti

 

Ivalon lentokentän uusittu vastaantuloaula on avara.