Turhat hälytykset pois

Onnettomuuspaikoilta löydettävät merkkauskepit ja nauhat voi palauttaa mille tahansa paloasemalle.kuva: Lapin Pelastuslaitos.

Lapin pelastuslaitos ottaa käyttöön liikenneonnettomuusajoneuvon tehostetun merkinnän. Tavoitteena on estää turhia hälytyksiä kohteisiin, joissa pelastusyksikkö on jo käynyt.

Lapin pelastuslaitos on jo vuosia merkannut muiden pelastuslaitosten tavoin hinausta odottavan onnettomuusajoneuvon käärimällä ajoneuvon ympäri punakeltaista merkkinauhaa. Tämä käytäntö on ollut laajalle yleisöllekin tuttu. Näin kohteeseen pysähtynyt tai ohiajanut merkkinauhoituksen huomannut sivullinen ei soita turhaan hätäkeskukseen.

Havaitse ajoissa

Valitettavasti suuria ajonopeuksia sallivilla tieosuuksilla ilmoittaja ei aina havaitse näitä merkintöjä. Nyt huomiota lisätään vihreillä heijastimilla varustetuista merkintäkepeistä sekä vihreästä Lapin pelastuslaitoksen tunnuksella varustetusta nauhasta. Nauhaan on painettu teksti ”Odottaa hinausta”.

Pelastuslaitos toivoo, että auton omistaja, hinausliike tai muu hinauksen toteuttaja kerää merkkauskepit nauhoineen pois. Merkkauskepit voi palauttaa myöhemmin mille tahansa paloasemalle.