Aavasaksan kansallismaisemaan revontulimatkailua

Ylitorniolla sijaitseva Aavasaksa on osa Suomen kansallismaisemaa ja tunnettu Lapin matkailukohde. Ensi talvena alueelle odotetaan uutta matkailuvirtaa. Kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto

Aavasaksan laskettelukeskuksen kupeeseen Ylitorniolle on nousemassa uudenlainen, lähinnä revontulimatkailuun erikoistuva lomakohde, Northern Lights Igloo Resort.

Alkuun valmistuu ravintola ja kymmenen liikuteltavaa lasimajoitusyksikköä. Ravintolassa tarjotaan lähiruokaa ja kansainvälisiä makuja. Lasimajoitusyksiköt on rekisteröity tieliikennekäyttöön, ja niitä voi siirtää sinne, missä revontulia näkyy. Kesäisin mökit voidaan sijoittaa esimerkiksi vesistöjen ääreen tai erämaisemiin. Ensimmäisiä vieraita odotetaan Aavasaksalle joulukuun puolivälissä.
Ylitornion Aavasaksa kuuluu Suomen kansallismaisemaan. Se on myös Lapin ensimmäinen matkailukohde ja sillä on pitkät kansainvälisen matkailun perinteet.

– Ylitornion kunnalla on visio ja halu kehittää Aavasaksan aluetta. Tänne tulevat vieraat saavat hiihto-, pyöräily-, kalastus- ja eräilymahdollisuudet sekä lähes neitseellisen ympäristön, selvittää Ylitornion yritysneuvoja Toni Kraatari.

Lappilainen