Lapin OmaTaxi Oy aloittaa yhteistyön Kajon Oy:n kanssa

Kajon Oy on Suomen suurin yksityinen taksi – ja tilausajopalveluyritys, joka on toiminut alalla jo yli 20 vuoden ajan. Yhteistyö helmikuussa aloittaneen, rovaniemeläisen Lapin OmaTaxin kanssa alkaa syyskuun alussa.

– Kyseessä ei ole yrityskauppa, painottaa OmaTaxin omistaja Outi Huttunen.

– Pysymme edelleen yrityksen omistajina ja rovaniemeläisenä yrityksenä, mutta autoilijamme ajavat jatkossa myös Kajonin ja heidän yhteistyökumppaneiden kyytejä Lapin läänissä. Halusimme kehittää yritystämme sekä välitysjärjestelmäämme ja saada ikään kuin leveämmät hartiat ja alan suurempaa kokemusta ja tietoa taustalle. Kajon on siihen paras vaihtoehto! Nyt käyttöömme tuleva ajojärjestelmä on varmaankin Suomen paras, helppo ja varmakäyttöinen sekä muihin järjestelmiin helposti yhdistettävissä oleva, perustelee Huttunen.

– Kajon ymmärtää myös Lapin autoilijoiden ja asiakkaiden ainutlaatuisuuden sekä paikallisuuden tärkeyden täällä. Haluamme laajentua välittämään kyytejä koko Lapin lääniin ja nyt meillä on siihen hyvät työkalut ja Kajon yksinoikeus. Lisäksi meidän yritystemme arvot kohtaavat, Kajon on perheyritys ja heillä on myös Suomalaisen palvelun Avainlippu -merkki, sanoo Mikko Korhonen, OmaTaxin toinen omistaja.

Kajonin toimitusjohtaja Tapani Eronen on myös tyytyväinen yhteistyön aloittamisesta.

– Kajon on uuden taksilain myötä laajentanut toimintaansa voimakkaasti kahdella sektorilla, lisäämällä omaa kalustoaan ja hankkimalla kumppaneita autoilijaryhmittymistä. Tällä hetkellä Kajon välittää takseja ja linja-autoja Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lappeenrannassa, Porissa, Kouvolassa, Hämeenlinnassa, Mikkelissä, Valkeakoskella, Kuusamossa ja nyt tulee hyvänä lisänä Rovaniemi, Ranua ja Pello.

Lapin OmaTaxin autoissa Kajon tulee näkymään helmateippauksissa.

– Näemme tärkeänä, että etelän asiakkaatkin tunnistavat paikallisen OmaTaxin teipeistä ja näkevät samalla vieressä tutun ja turvallisen nimen, toteaa Huttunen

– Pystymme jatkossa myös tarjoamaan enemmän Lapin autoilijoillemme ja asiakkaillemme. Otamme syksyn aikana käyttöömme Kajonin Menoksi -applikaation, jonka kautta asiakas voi maksutta tilata taksin. Lisäksi Kajonilla on valtakunnallinen sopimus Mehiläisen kanssa ja varsinkin sopimus Fonectan 02 -kyydeistä on loistava, iloitsee Huttunen ja jatkaa:

– Olemme niitä jo ajaneet ja todenneet, että voimme todellakin suorittaa kyytejä missä päin Suomea tahansa, mutta tietysti palvelumme painottuu tänne pohjoiseen. Fonectan kautta tulevat kyytitilaukset ovat hyvä lisä varsinkin Kela kyytejä ajaville, toisen paikkakunnan takseille.  Nyt he voivat esimerkiksi Rovaniemellä tai Oulussa paluukyytiä odotellessa ajaa näitä Fonectan tilauskyytejä.

-Tuleva sesonki on odotettu ja tervetullut, sillä meillä on tarvittaessa mahdollisuus saada Kajonilta OmaTaxille avuksi rekkalastillinen esimerkiksi neliveto Bemareita tai tila-autoja. Nämäkin autot ovat tietysti brändättyjä, mittareilla varustettuja ja asiaankuuluvasti vakuutettuja, joten meidän ei tarvitse huolehtia siitä. Kunhan vain löydämme sopivia kuljettajia. Olemme saaneet myös joukkoomme pari uutta yrittäjää tila-autojen kera ja kyselyjä on tullut kesän jälkeen ympäri pohjoista. Toivottavasti he innostuvat OmaTaxista tämän uudistuksen myötä, Huttunen hehkuttaa.