Uudella nimellä uuteen kauteen

Pohjan Kruunu , Corona Borealis & Aurora Borealis, on kuvattu 12.3.2019 Krooninpalossa. Kuvaajan piirtämä tähtikuvio näkyy kuvassa. Kuva: Sari Pietikäinen.

Rovaniemeläinen tähtitieteen harrastajien yhdistys Pohjan Kruunu – Corona Borealis ry vaihtoi sääntöuudistuksen myötä kesän aikana nimeään. Yhdistys kulkee jatkossa nimellä Tähtitieteellinen yhdistys Corona Borealis. Nimimuutoksen takana oli halu saada yhdistykselle nimi, joka kertoisi heti yksiselitteisesti minkälaisesta toiminnasta on kysymys. Uusi nimi on myös hyvin linjassa muiden suomalaisten tähtitieteellisten yhdistysten nimien kanssa. Corona Borealis on latinaa, ja se on suomeksi Pohjan Kruunu – kruunun muotoinen tähtikuvio pohjoisella taivaalla.

Uusi toimintakausi uudella nimellä alkaa heti syyskuussa. Yhdistys järjestää Rovaniemen kirjaston kanssa yhteistyössä tähtitieteen kurssin, jonka aiheina on tähtitiede, avaruus, kosmologia ja yötaivaan kohteiden ja ilmiöiden valokuvaaminen. Kurssi on avoin kaikenikäisille ja -tasoisille tähtitieteestä kiinnostuneille. Kokoontumispaikkana on Rovaniemen kirjaston alakerran kokoushuone ja kurssipäivät ovat 3.9., 10.9., 17.9. ja 24.9. eli tiistai-iltaisin klo 18-20.