Eskelisen Lapin Linjat aloittaa matkat Luulajaan

Ruotsin Luulajaan pääsee päivittäin Eskelisen kyydissä kello 7.10 Rovaniemen Joulupukin pajakylästä ja kello 7.30 linja-autoasemalta. Norjan Tromssaan lähtö on päivittäin kello 11.40 linja-autoasemalta.  Kuva: Eskelisen Lapin Linjat

Uusi liikennöintivuoro Lapista Ruotsiin matkaaville alkaa joulukuun alusta. Rovaniemeltä Tornion, Haaparannan ja Kalixin kautta matkaa Luulajaan Eskelisen Lapin Linjat. Matkaa taitetaan päivittäin koko talvikauden ajan aina maaliskuun puoliväliin saakka.

Luulajan linja kuuluu kokonaisuudessaan The Arctic Route rajat ylittävään hankkeeseen, jonka yhteistyökumppaneita ovat norjalainen bussiyhtiö Bussring AS sekä Ruotsin rautatiet SJ.

Reitti mahdollistaa Lappilaisille jouhevan vierailun esimerkiksi Ikeassa sekä Luulajan lentokentän yhteyksien saavuttamisen maailmalle. The Arctic Route yhteistyö mahdollistaa esimerkiksi menon Rovaniemeltä Luulajaan, josta voi nousta Ruotsin rautateiden SJ:n junaan kohti Narvikia. Narvikista voi hypätä Bussringin kyydille, joka kuljettaa Tromssaan ja Tromssasta taas Rovaniemelle Bussringin ja Eskelisen kyydillä.

Kesäkaudelta tutuksi tullut Eskelisen Tromssan linja liikennöidään nyt myös talvikautena. Eskelisen ajaman reitin kumppanina on norjalainen Bussring. Tromssaan pääsee pohjoisesta Suomesta maaliskuun loppuun asti.

Lisää tietoa löytyy www.eskelisen.fi sekä www.thearcticroute.com

 

Lappilainen