Aitopilates houkuttelee liikkeelle Rovaniemellä

Aitopilates on toiminut Rovaniemellä Pekankadulla vuoden verran ja houkuttelee ihmisiä pitämään huolta kehon hyvinvoinnista. Kuva: Petri Teppo

Vuosi sitten avattu Aitopilates on Pohjois-Suomen ainoa klassiseen pilatekseen erikoistunut liikuntapaikka. Yrittäjä ja liikunnanohjaaja Kati Kuha on opiskellut pilatesta Kati Pylkkäsen johdolla mestari-kisälli periaatteella.

– Joseph Pilates on ollut suvereeni ihmiskehon tuntija. Mitä enemmän itse harjoittelen ja opiskelen liikuntaa, sitä vakuuttuneemmaksi siitä tulen. Haluan, että rovaniemeläiset pääsevät kuntoilemaan mahdollisimman lähellä tapaa, jolla Pilates liikutti ihmisiä salillaan New Yorkin 8th Avenuella, Kati Kuha sanoo.

Aitopilates sijaitsee samassa paikassa kuin missä Kati Pylkkänen omaa studiotaan piti. Kuhan mukaan laji sopii niille, jotka haluavat kehittää kestävyyskuntoa, lihas- ja voimakestävyyttä, liikkuvuutta, kehon hallintaa ja tasapainoa. Kunnon kohentamiseksi suositeltava harjoittelu kestää vähintään reilun tunnin viikossa.

– Hyvä muistisääntö on, että UKK-instituutin suositusten mukaan tarvitset terveyden edistämiseksi kestävyys- ja lihaskuntoa sekä liikehallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Kestävyyskuntoa voi parantaa liikkumalla viikoittain vähintään kaksi ja puoli tuntia reippaasti tai tunnin ja vartin rasittavasti. Lisäksi lihaskuntoa, liikkuvuutta ja liikehallintaa voi kehittää harjoittelemalla vähintään kaksi kertaa viikossa, Kuha tarkentaa.

 

 Riitta Kemppainen-Koivisto