Harrinivaan uusi saunamaailma

Pallas- Yllästunturin kupeessa Muoniossa avautuu Jerisjärven rannalla uusi viiden saunan saunamaailma Arctic Sauna World. Kuva: Harriniva Hotels&Safaris

Muoniossa Jerisjärven rannalla avautuu 1.joulukuuta ovet uudenlaiseen saunakompleksiin. Luvassa on ekologinen, Lapin luonnon elementteihin ja suomalaiseen mytologiaan soviteltu saunamaailma aivan Pallastunturin kupeessa. Erilaisia saunoja käsittävä kokonaisuus on hyvinvoinnin keskus ja ainoa laatuaan Suomessa.

Arctic Sauna World
Jerisjärvi on saamelaisten pyhä järvi ja tunnettu anteliaasta kalasaalistaan koko Suomen historian ajan. Järven rannalle kohoavassa saunamaailmassa on viisi erilaista saunaa, erilaisia elämys- ja hyvinvointisuihkuja ja rentoutumistiloja. Siellä saa hierontoja ja hoitoja ja saunoista pääsee myös avantouinnille.

Tilat lämmitetään järvilämmöllä ja lämpöä kerätään talteen suihkuveden talteenottojärjestelmällä. Jeriksen sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvaa tuuli-, vesi- ja aurinkoenergiaa. Vesi saadaan läheisistä maanalaisista lähteistä, joten veden koostumus on hyvin mineraalipitoista ja terveyttä edistävää.

Saunamaailmassa tarjolla olevat juomat ja ateriat ovat paikallisista raaka-aineista valmistettuja.

Erikoisuuksien joukossa on yksityissauna Repo, jossa voi katsella revontulia. Tämä sauna on kaksikerroksinen ja sieltä avautuu 180 asteen näkymä Jerisjärvelle. Toinen kerros on saunan vilvoittelu- ja rentoutumistila, jossa voi kodan muotoisesta lasikatosta katsella panoraamaikkunasta yötaivaan kaikkiin suuntiin.

Saunamaailman lisäksi Hotelli Jeris uudistui talvisesonkiin, kun hotellin ravintolatilat ja huoneet uusittiin.
-Ympärivuotisen matkailun kehittäminen vastuullisesti on meille tärkeä asia. Tällä reilun miljoonan euron investoinnilla ja uudella konseptilla tähtäämme myös kesän ja syksyn kasvattamiseen, toteaa toimitusjohtaja Niina Pietikäinen.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto