Joulu tulee, ja hyvältä tuntuu

Tällainen tunne tulee, kun selaa upouutta jouluun valmistautumisen opaskirjaa. Tekijä on tallentanut sivuille niin paljon uudenlaista lähestymistapaa jouluun, että kirja kulunee myös muiden kuin perheen himojoulun järjestäjien käsissä. Jätä kirja siis muiden iloksi olohuoneen pöydälle selailtavaksi.

Jouluun askelletaan karhun ja kuukkelin tahdissa, kertoen tarinoita näistä jouluun aiemmin kuulumattomista eläimistä. Yllättäviä ovat myös valokuvat, myös muiden sivujen ja tarinoiden kuvitukset. Punaisista mökeistä on kehkeytynyt lumettomassakin maisemassa tunnelmallinen talven juhlan talo, ja hyvin pienellä laitolla. Ei tarvita kultaa ja krumeluureja, riittää ihan havun oksa vain, katajanvarpu vanhaan peltisankoon, punaposkinen omena koriin ja puolukanvarpuja tuohiastiaan.

Mukana on hillitysti ja hallitusti namureseptejä ja glögiviritystä, mutta vain hiukkasen. Kirjaa selatessa alkaa tuntumaan, että eihän tässä paljon tarvitse joulua valmistellakaan. Kaikki on valmiina jo, kun muutama käpy löytyy piiloistaan ja saa hieman astiakaapista kolutuksi vanhempia esineitä esille.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto