Istanbuliin ja Rovaniemelle kolme lentoa viikossa

Ensimmäistä lentoa Istanbulista Rovaniemelle juhlistettiin itsenäisyyspäivän aattona. Mukana olivat Rovaniemen matkailusta vastaava Sanna Kärkkäinen ja kaupunginjohtaja Esko Lotvonen (toinen oik.) Kuva: Turkish Airlines

Maailman suurimpiin kuuluvalta lentokentältä Istanbulista lentää Rovaniemelle Turkish Airlines kolme kertaa viikossa. Istanbulista on yhteydet liki kaikkeen maailmaan. Lentoreittejä on useampaan maahan kuin millään muulla lentoyhtiöllä.

Revontulia, hiljaisuutta

Revontulet ovat yksi asia, jota Rovaniemelle tulijat tulevat hakemaan. Lumi, rauhallisuus ja eksoottisuus on myös matkailijoille houkuttimia. Joulukuun alkuun ajoittunut ensimmäinen suora lehto on myös mahdollisuus paikallisille ja lappilaisille piipahtaa Turkkiin tai matkata sieltä eteenpäin yhteyslennolla maailmalle.

Tiistai, torstai, sunnuntai

– Turkish Airlines lentää useampiin maihin kuin mikään muu lentoyhtiö, ja olemme iloisia saadessamme lisätä Rovaniemen lentoverkostoomme toiseksi lentoasemaksi Suomessa. Ensimmäisen kerran lennot Suomeen aloitettiin vuonna 1988 Helsinkiin. Aiomme tehdä vastavuoroisia lentoja Rovaniemelle, yhdelle suosituimmista talvikohteista, sillä se on yksi parhaista paikoista, missä pääsee todistamaan revontulia, kertoo Turkish Airlinesin hallituksen jäsen Orhan Birdal.

Aktiviteettien monipuolisuus ja optimaalinen sijainti revontulien kannalta tekee Rovaniemestä yhden suosituimmista talvikohteista turisteille. Odotettavissa on, että vierailijoita saadaan kokemaan lasi-igluissa ja jäähotelleissa yöpymisiä.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto