Tunnelmaa Särestön talvessa

Reidar Särestöniemi kuvasi työssään yksinäisen suden kulkemassa apeana suuren metsän laitaa.  Tätä ja muitakin teoksia päässee ihailemaan Särestöniemen museolla joulun aikaan 23.12. sekä 27.-28.12. kello 12-18. Kuva: Särestöniemi-museo.

Särestön kahvilan joulukuun taiteilija Satu Kalliokuusen ANTHROPOCENE näyttely on avoinna 4.1.2020 asti. Kalliokuusi käsittelee teoksissaan luonnon muutoksia ja sitä mitä mahdollisesti enää jäljelle jää tuleville sukupolville. Teoksia valmistaessaan hän on pohtinut muun muassa Äkäslompolon kylän liepeille suunnitellun kaivoshankkeen vaikutuksia Lapin herkkään luontoon.

Sinistä hetkeä vietetään 27.12. kello 18. Silloin Reidar Särestöniemen maailma avautuu sanoin ja sävelin, kun kittiläläisen yhtyeen RallaGroupin musiikki, Särestöniemen värikkäät maalaukset ja runot sekä kertomukset taiteilijan elämästä löytävät yhteisen sävelen. Tilaisuus on maksullinen. Kittilän kulttuuritoimi järjestää maksuttoman bussikuljetuksen Leviltä Kittilän kautta Särestöön. Ilmoittautumiset 27.12. kello 12.00 mennessä: [email protected] tai puh. 040 700 3441.

Gallerian näyttely Viimeinen hukka – hätä arktisen luonnon puolesta on vast`ikään avautunut ja esittelee Reidar Särestöniemen (1925-1981) teoksia, joilla taiteilija halusi ottaa kantaa luonnonsuojelun puolesta. Näyttelyssä on esillä Särestöniemi-museon omien kokoelmien lisäksi teoksia Kirsi ja Keijo Eerikäisen Taidesäätiön kokoelmista.

Kamarikonsertit Kittilässä

Joulukonsertteja järjestetään 19.12. kello 19 Galleria Raekalliossa Pöntsössä ja 21.12. kello 20 Marian kappelissa Levillä. Molemmissa konserteissa esiintyvät Suomen tunnetuimpiin kuuluva baritoni Jorma Hynninen, sopraano Johanna Tuomi ja paikallisena vahvistuksena pianisti Maria Ala-Hannula.

17.12. 2019 tehty muutos viimeiseen kappaleeseen lisäämällä otsikko. Konsertit järjestää Särestön Kamarikonsertit yhdistys ry.