Musiikki ja taide yhdistyvät Tuula Jäntin taiteessa

Herkkää maiseman tulkintaa löytyy rovaniemeläisen Tuula Jäntin töissä. Kuva: Tuula Jäntti.

Päätoiminen taiteilija suorastaan läkähdyttää tuotannollaan. Klassista musiikkia syntyy solkenaan ja taiteilijan kuvataidetta löytyy pitkin maailmaa ja Suomea.

Paitsi Youtubesta ladattavana, pääsee Tuula Jäntin musisoinnista nauttimaan syksyllä valmistuneen Kajastus cd:n myötä. Kajastuksessa kuuluu Jäntin säveltämisen riemu, josta on kokemusta 46 vuoden ajalta.

– Olen säveltänyt pienestä tytöstä lähtien ja se jatkuu edelleen. Säveltäminen merkitsee minulle kaikkea, jo pienenä tyttönä tunsin niin. Sävellän päivittäin. Sävellyksiä on paljon ja uusia syntyy koko ajan, kertoo juuri tarinan yksinäisestä viulusta tuottanut Tuula.

Heleää sointia edustavat myös Riding, Violins, Momentum, Perhosten tanssi ja moni muu teos.

Pehmeät vedot pensselissä

Herkät Tuulan kuvataiteen tuotokset on nähty lukuisissa yksityisissä ja julkisissa kokoelmissa eri puolilla maailmaa. Suomessa töitä on esillä mm. Rovaniemen kaupungin kokoelmissa, Serlachius Museossa Mäntässä ja lukuisten yritysten tiloissa.

– Olen syntynyt Rovaniemellä ja elänyt koko elämäni musiikkia ja taidetta luoden. Matkan varrella on ollut paljon kaikkea, iloa ja surua. Silloin musiikki on ollut suurin lohduttajani ja onnen tuoja. Isona apuna on ollut Timo Rehtonen, joka on kannustanut ja auttanut alkuun studioni kanssa, kertoo kiitollinen Tuula.

Toinen kannustava ja pyyteetön apuri on ollut Seppo Leino.

– Häneltä sain mikrofonin käyttöön apua ja pääsin eteenpäin musiikin tallentamisten kanssa.

Häneltä on juuri valmistunut ensimmäinen englanninkielinen laulu You are, joka löytyy YouTubesta. Tuotoksen voi kuunnella linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=yN5l-wqQ88U

 

Riitta Kemppainen-Koivisto