Iloa päivään!

Kevät keikkuen tulevi!

Lapissa viihdytään vielä monta viikkoa hankien päällä kelkkaillen, hiihtäen ja pilkkien. Retkeillään nuotiomakkaraa paistamassa ja otetaan keväinen aurinko ilolla vastaan.

Moni tekee työtään ja opiskelee poikkeuksellisesti kotoa käsin. Toiset puurtavat ja tuottavat palveluja, jotta arki rullaisi. Moni miettii, mitä tästä kaikesta oikein tulee.

TEHDÄÄN YHDESSÄ LUETTAVAA MUILLE

Lappilainen avasi viikko sitten kaikille nettisivunsa.

Lukijat saavat palstatilaa käyttöönsä ja foorumin omille tarinoille ja kuville. Sana on vapaa ja myös tyyli. Voit kirjoittaa toimituksen meiliin, miten oma arkesi sujuu ja lisätä siihen kuvan. Saat vapaasti kertoa yrityksesi toiminnasta ja mitä palveluja muille tarjoat. Tuo lukijoille tiedoksi, miten oppiminen siellä kotona sujuu, ja millaisia tuotoksia syntyy. Juttu voi olla kolumnin tyylinen, runo, elämän tarina, luettu lappilainen kirja tai hyväksi havaitun lappilaisen blogin esittely.

Jutut voivat liittyä mihin tahansa Lappiin liittyvään asiaan.

KUVIA JA KEVÄTBONGAUKSIA

Voit myös lähettää kuvia luonnosta ja kevätbongauksista. Ihmisten töistä ja kevään kulumisesta. Voit kertoa vinkkejä siitä, miten arki sujuu, kun ei saa enää porukalla harrastaa, vaan joutuu liki yksin tai pikkuporukalla ohjelmoimaan päiviään.

Tämä on mahdollisuus myös kolmannelle sektorille kutsua väkeä verkkokoulutuksiin ja keskusteluihin, joihin jutun myötä voi välittää linkkitietoja. Juttuja toimituksemme jakaa eri Lapin kuntien FB-sivuilla.

Toimi näin:

  1. Kirjoita juttu, lyhyt tai pitkä. Tekstin ei tarvitse olla täydellinen. Toimituksemme käsittelee, otsikoi ja tarkistaa kieliasun ja että kokonaisuus on sisällöltään journalististen ohjeiden mukainen. Jutun kirjoittajan nimi merkitään jutun loppuun.
  2. Ota kuva, joka liittyy tekstiin. Se voi olla kirjoittajan oma kuva, itse otettu, piirros tai muu kuvituskuva. Kerro, kuka kuvan on ottanut, se ilmoitetaan kuvan yhteydessä. Kuvan tulee olla .jpg tai .jpeg-muodossa ja min. 150 kt.
  3. Lähetä tuotos Lappilaisen toimituksen meiliin os. toimitus (at) lappilainen.fi
  4. Juttu julkaistaan Lappilainen lehden nettisivulla os. https://lappilainen.fi/
  5. Nettiin laitetuista jutuista tehdään kooste, joka lähetetään keskiviikkoisin Lapin kunnissa ilmestyville FB-sivuille.

Tule mukaan tuomaan iloa päivään!

Riitta, Merja, Heikki ja Pera