Kevät on kodin rakentajien unelma-aikaa

Onko puu vielä voimissaan lappilaisessa rakentamisessa ja sisustuksessa? Näin luulisi olevan, sillä puu on pehmeä luonnonmateriaali, jonka viehätysvoima ei katoa. Kuva: Lapin materiaalipankki.

Kevät koittaa muuttajille, talon rakentajille ja kodin uutta sisustusta kaipaaville viimeistään huhtikuussa. Silloin Lapissa ovat liikkeellä remonttireiskat ja pesänlaittajat, jotka suuntaavat kaupoille valitsemaan tarjonnassa mieleistään. Rakentamiseen erikoistuneissa liikkeissä on tarjolla neuvoa ja apua niin uuden rakentamiseen kuin vanhan talon entraamiseen.

Sisustajat liikkeellä

Myös erikoistuneet sisustusliikkeet tarjoavat uusimpia trendejä seuraaville houkutuksia. Keväällä ilmestyvät lukuisat sisustuslehdet pursuavat toinen toistaan houkuttelevimmista materiaaleista, väreistä ja tuotteista.

Sisustamaan pääsee usein myös pelkästään vaihtamalla kodin värimaailmaa, tarttumalla pensseliin ja vaihtamalla tekstiilejä keväisempään kuosiin. Myös tavaran vähentäminen on trendikästä ja vanhan tavaran uudelleen tuunaamisessa järkeä. Kevät innostaa myös vinttien ja kellareiden siivoukseen. Sieltä voi löytyä vaikka mitä tähän hetkeen ja kotiin sopivaa. Kiellettyä ei ole myöskään lahjoittaa itselle tarpeetonta jollekin toiselle. Monen aatoksissa ja teoissa on vanhassa vara parempi. Silloin on helppo tarttua vanhempien ja isovanhempien auliiseen lahjoitukseen ja saada nuo joskus kulahtaneilta tuntuneet huonekalut ja tekstiilit uuteen eloon.

Pihat kuntoon

Pihasuunnittelijoita tarvitaan usein, kun halutaan saada vinkkejä ja ideoita pihojen ja puutarhojen suunnitteluun. Pihan hyvään hoitoon pääsee paneutumaan myös oppaista ja netistä, sillä tämän aihepiirin harrastajia on paljon ja toteutuneista unelmista halutaan jakaa kuvia myös Instagramissa.

Riitta Kemppainen-Koivisto