Vuoden luontokuvat ihastuttavat

Saanan ensilumi näyttäytyy viime vuoden luontokuvien Maisema- sarjan voittajan Pekka Tuurin otoksessa. Kuva:Pekka Tuuri.

Luontokuvat 2019 on valittu. Kuvat kertovat suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

 

Ville Heikkisen kuva Karhu ja korppi voitti viime vuoden luontokuvakilpailun Nisäkkäät- sarjan. Kuva: Ville Heikkinen.

Kuvia oli tarkoitus päästä ihailemaan Arktikumin näyttelyssä, mutta kevät muutti suunnitelmat. Vuoden Luontokuva 2019 -kilpailussa palkitut kuvat ovat kaikkien katsottavissa osoitteessa:

http://www.vuodenluontokuva.fi/2019

Karhu ja korppi Kuhmosta

Vuoden Luontokuvaksi valittiin Nisäkkäät -sarjan voittaja, kuhmolaisen Ville Heikkisen kuva ”Karhu ja korppi”. Kilpailun tuomaristo mieltyi eritoten voittokuvan eeppiseen tunnelmaan ja tarkkaan mietittyyn sommitteluun sekä kiinnitti huomiota myös kuvan esittämän tilanteen ainutkertaisuuteen. Ville Heikkinen on kilpailun historiassa neljäs kuvaaja, joka on onnistunut uusimaan voittonsa.

14 000 kuvaa mukana kisassa

Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry. Jo yli 40 vuotta toimineeseen yhdistykseen kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Vuoden Luontokuva -kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailu, ja yhdistys on järjestänyt sitä vuodesta 1981. Vuoden 2019 -kilpailuun osallistui yli 14 000 kuvaa.

Lappilainen