Korundin vitriinitaide viehättää

Pirjetta Branderin mediateos Aquarium vuodelta 2011 on esillä Korundin vitriinissä viikon verran. 

 

Pitkin kevättä on Korundi tuonut valoa ohikulkijoille. Pitkän seinän työt on valaistu kauniisti ja vitriinissä on esillä viikoittain vaihtuvat näyttelyteokset.

Nämä ohikulkijoiden piristykseksi asetetut teokset ovat kaikkien ihailtavissa. Ota päivän kulkusuunnaksi Korundi ja ihastu!

 

Tällä viikolla on esillä  videoteos.

Neljännessä Viikon Wihuri vitriinissä -näyttelyssä esitetään Pirjetta Branderin mediateos Aquarium vuodelta 2011.  Branderin videoteoksessa seikkailevat mitä kummallisimmat merenelävät. Siinä ajetaan takaa ja piiloudutaan. Erilaisten otusten välille syntyy välillä hedelmällisiä keskusteluja.

Pirjetta Branderin (1970 Helsinki) kala-animaatio Aquarium perustuu 1700-luvun eläintieteelliseen kuvitukseen eli ensimmäisiin vaiheisiin, kun luonnosta tuli tutkimuskohde hyötykohteen sijaan. Osa kuvituksista tehtiin tuolloin kuulopuheiden ja kuvailujen perusteella itse eläintä näkemättä. Branderin teoksessa kuten esikuvissaankin tullaan ikään kuin tieteen takaovesta sadun ja huumorin puolelle. Ne ovat tärkeitä elementtejä niin taiteessa kuin elämässäkin.

Alla aiempina viikkoina nähtävillä olleita teoksia. Kuvat: Riitta Kemppainen-Koivisto.