Metsäverkosto: 30 pohjoista metsäkohdetta esittelyssä

Älykäs metsäverkosto hankkeessa ovat mukana Suomen metsäkeskus, Lapin ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus, Metsähallitus, Suomen 4H-liitto ja MTK. Kuva: Lapin materiaalipankki.

Lapin matkailu- ja metsäpalvelutoimijat kutsutaan 12.5. keskustelemaan yhteistyöstä, joka mahdollistuu metsien käytössä ja biotaloudessa. Etänä järjestettävässä tilaisuudessa esitellään 30 pohjoista metsien käytöstä ja -biotaloudesta kertovaa esittelykohdetta.

Tällöin pääsee seuraamaan metsätalouden toimintaa tai katsomaan 104-tonnista puunkuljetuksia tehostavaa jättirekkaa. Tutuksi tulee myös tutkimusmetsä, jossa tutkitaan metsän uudistamista pienaukkohakkuiden avulla. Marjasatohavaintometsässä tuotetaan tietoa marjasadon määrästä sekä kukinnan ja kypsymisen ajankohdista.

Metsäverkosto

Tilaisuuden järjestää arktinen älykäs Metsäverkosto. Hankkeessa ovat mukana Suomen metsäkeskus, Lapin ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus, Metsähallitus, Suomen 4H-liitto ja MTK. Kaikki toivovat tilaisuuden virittävän keskustelua ja yhteistyöideointia esittelykohteiden tiimoilta matkailu- ja metsäpalvelusektorin ja hankkeen toimijoiden kesken.

Kaikki metsäverkoston kohteet löytyvät sivustolta www.tiedekeskus-pilke.fi/fi/arktinen-alykas-metsaverkosto

Ilmoittaudu osoitteessa: https://tapahtumat.metsakeskus.fi/Default.aspx?tabid=420&id=10213