Mitä leivottaisiin?

Hengailevat mokkapalat saavat hymyn huulille. Kuva: Dr.Oetker.

Leipominen juuri nyt on ihan parasta tekemistä. Moni leipoisi enemmän, jos siihen vaan olisi aikaa.

Perheillä yhteistä aikaa on nyt normaalia enemmän ja iloista yhteistä tekemistä kaivataan kodin seinien sisäpuolelle. Monen herkun leipomiseen voi osallistua koko perhe ja se taatusti maistuu kaikille.

Pinkit tikkarit

Kevääseen sopii vaikka pinkit mokkapalat, kun kuorrutteen päällystää vaaleanpunaiseksi kuorrutusjauheella. Kun leipomiseen voi käyttää hieman enemmän aikaa, voi mokkapaloista tuunata vaikka hauskoja hengailevia tikkareita.

Vauhtia ja väriä pullataikinasta

Pullataikinasta leipominen on lapsille helppoa ja mieluisaa puuhaa. Taikinasta voi muotoilla hassujakin hahmoja uunipellille paistumaan. Pullia voi koristella useilla paistonkestävillä koristerakeilla tai suklaahipuilla. Taikinasta voi erotella sopivan kokoisia paloja, värjätä ne geeliväreillä jokainen eriväriseksi ja jäähtyneet pullat voi vielä koristella niillä samoilla sokerikuorrutteilla, joilla koristellaan joulupipareita.

Leivontaherkut voi kuitenkin jakaa muiden kanssa julkaisemalla niistä kuvia vaikkapa Instagramissa. Välillä tuntuu, että tehdään kaikki mahdollinen ja välillä mahdotonkin, että luomuksesta tulisi esittelykelpoinen. Helpotusta täydellisyyden tavoittelijoille tuo nyt vallalla oleva ”tarpeeksi hyvän leivonnan” trendi.

Rentoa fiilistelyä

Leipominen on monelle oivallinen tapa rentoutua. Se tuottaa iloa sekä leipurille itselleen että niille, jotka pääsevät nauttimaan leipurin tuotoksista. Leipomiseen voi osallistua koko perhe, niin lapset kuin aikuisetkin, kaikki yhdessä.

Vähintään kerran viikossa leipovien määrä on kasvanut viimeisten parin vuoden aikana 35 prosenttia. Suomalaisista naisista joka toinen kertoo leipovansa kerran kuukaudessa. Dr. Oetkerin vuonna 2018 teettämä leivontatutkimus kertoo, että enemmällekin olisi haluja. Innokkaasti leipovista naisista 58 prosenttia kertoisi leipovansa enemmänkin, jos vain siihen olisi aikaa.

Hengailevat mokkapalat:

Leivo mokkapalalevy ja leikkaa siitä veitsellä sopivan kokoisia paloja. Päästä mielikuvituksesi valloilleen! Valuta paloille kuorrutetta ja koristele kun kuorrute on vielä kosteaa. Jos työnnät palojen sisälle puutikun, saat paloista hauskoja tikkareita.