Parkouria ja sirkusta, sarjakuvaa ja tanssia

Temppuilua, kiipeilyä, parkouria. Harrasta kotona -nettisivulta vinkkejä harrastuksiin.  Kuva: Metsähallitus.

Lapsille, nuorille ja perheille on tarjolla uusi mahdollisuus etsiä ja kokeilla mukavaa tekemistä ja taidetta. Toiveena on, että kenenkään ei tarvitse olla yksin ilman mitään tekemistä, vaan jokaisella olisi mahdollisuus innostavaan ja turvalliseen vapaa-aikaan.

Harrasta kotona– nettisivustolta löytyy monipuolista tekemistä sekä taide- ja kulttuurielämyksiä helposti ja maksuttomasti, ammattilaisten tuottamia ohjeita ja ideoita taiteen kokeilemiseen ja harrastamiseen. Helppokäyttöisille sivuille on valittu taidetekemistä aina parkourista sirkukseen ja sarjakuvasta tanssiin.

Harrasta kotona ja opi uutta

Lapsi voi tutustua sivuihin yksin tai vanhemman kanssa. Sivujen sisältöjä voidaan käyttää myös etäopetuksessa ja sieltä löytyy esitystallenteita, virtuaalivierailuja sekä kalenteri, jossa näkyy tulossa olevia live stream -esityksiä.

Sivustolle etsitään jatkuvasti uusia sisältöjä kaikkien taiteenalojen parista, ja uutta sisältöä voi vinkata suoraan sivuston tekijöille verkkosivuilla. Harrasta kotona -tiimi tutustuu kaikkiin sisältöihin ja varmistaa, että ne soveltuvat lapsille ja nuorille. Sivuston linkit ohjaavat eri julkaisijoiden nettisivuille, ja jokainen sisällöntuottaja vastaa itse sisällöstään.

– Halusimme sivustolla varmistaa, että taide on osa lasten elämää, vaikka joudummekin pitämään etäisyyttä toisiimme emmekä pääse kokemaan kulttuuria isoissa tapahtumissa tai harrastusryhmissä. Nyt jokaisella taiteen ja kulttuurin tekijällä on mahdollisuus olla valtakunnallinen toimija, kun sisällöt tavoittavat netin välityksellä kaikki lapset ja nuoret Suomessa, kertoo Maarit Mäkinen Suomen lastenkulttuurikeskusten liitosta.

Lastenkulttuuri yhdistää koko Suomea

Harrastakotona.fi-sivuston ovat tuottaneet Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Kulttuurikeskus PiiPoo ja Lastenkulttuurikeskus Verso yhteistyössä useiden eri lastenkulttuurikeskusten kanssa. Sivujen sisältöjen tuottajina ovat mm. suomalaiset lastenkulttuurikeskukset, taiteen perusopetuksen oppilaitokset, taidekasvattajat, taidelaitokset, mediatalot ja taiteilijat.

Harrastamaan pääsee tätä kautta: http://harrastakotona.fi/