Työkykypassi edistää työllistymistä

Kehittämisyhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat (edessä vas.) Martti Kankaanranta, Auli Tasala, Sakari Laukkanen ja (takana vas.) Virpi Lilja ja Katja Savilakso. Simon Yrittäjien puheenjohtaja Pertti Ylitalo allekirjoittaa sopimuksen myöhemmin. Kuva/Lappia Viestintä.

Työnantajien kiinnostus on vahva viesti opiskelijoille, että omasta terveydestä, hyvinvoinnista ja työkyvystä kannattaa huolehtia ja se jopa voi edistää työllistymistä. Tätä edistämään on laadittu Ammattiosaajan työkykypassi.

Työkykypassi on vapaaehtoinen 12 osaamispisteen opintokokonaisuus, joka suoritetaan ammatillisen peruskoulutuksen aikana. Kurssin teoriaopinnot suoritetaan osaksi verkko-opintoina, osaksi lähiopetuksena. Keskeisinä opintokokonaisuuden sisältöinä ovat työkyvyn j a hyvinvoinnin ylläpitäminen, harrastuneisuus ja yhteistyötaidot sekä työkykyvalmiuksien vahvistaminen. Ammattiosaajan Työkykypassi merkitään tutkintotodistukseen ja sen suorittaja saa erillisen todistuksen.

Yritykset mukana

Meri-Lapin yrittäjäjärjestöt ja Osuuskauppa Arinan yksiköt ovat mukana Ammattiosaajan Työkykypassin kehittämisyhteistyössä. Lappian kanssa kehittämisyhteistyöhön lähtivät mukaan Kemin, Keminmaan, Simon ja Tornion yrittäjäyhdistykset sekä Osuuskauppa Arinan Meri-Lapin alueen Salet, S-marketit ja Prismat.

Hankepäällikkö Pekka Tiitisen mukaan yrittäjäjärjestöjen ja Arinan eri yksiköiden kautta tavoitetaan merkittävä määrä alueen työnantajia ja työyhteisöjä, joihin opiskelijamme menevät työelämässä oppimisen jaksoille tai loma-aikoina töihin ja myös työllistyvät opiskelun jälkeen. Jo aiemmin mukaan on saatu alueen kuntia ja suurteollisuutta. Työnantajien kiinnostus on vahva viesti opiskelijoille, että omasta terveydestä, hyvinvoinnista ja työkyvystä kannattaa huolehtia ja se jopa voi edistää työllistymistä. Lappia haluaa profiloitua sekä alueellisesti, että valtakunnallisesti toisen asteen oppilaitoksena, jolle omien opiskelijoiden ja työntekijöiden sekä yhteistyökumppaneiden työhyvinvointi ja sen kehittäminen on tärkeää.

Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Katja Savilakso vahvistaa Tiitisen tulkinnat.

– Meille on tärkeää tukea toiminnallamme niin nykyisten kuin tulevienkin työntekijöiden työkykyä. Haluamme herätellä nuoria, että työkyvyn ylläpitäminen vaatii omaa aktiivisuutta ja oman elämän hallintaan ja sitä me työnantajana olemme valmiita tukemaan.