Lue kirja

Bookcrossing on harrastus, jossa laitetaan kerran luettu kijrra kiertämään. Hyviä lukuhetkiä! Kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto.

Kirjojen äärelle on taas pääsy. Rovaniemen pääkirjaston aulasta voi noutaa arkisin kello 10 – 18 lukemista, mutta kirjat tulee ensin tilata netin kautta osoitteesta https://lapinkirjasto.finna.fi/

Kun ilmoitus tulee, että kirjat ovat noudettavissa, onnistuu nouto sujuvasti, kun seuraavaan lainaajaan on perin metrin turvaväli, kädet on pesty eikä lainaamaan tulla sairaana. Apua nettitilauksen tekemiseen saa numerosta 050 3151485.

Lainat voi myös jättää pääovella olevaan palautusluukkuun ja henkilökunta huolehtii palauttamisesta. Kaikkien lainojen eräpäivä päättyy 8.kesäkuuta.

Lapin muiden kirjastojen lainaustoiminta selviää osoitteesta https://lapinkirjasto.finna.fi/

Nappaa kirja mukaasi

Lapissa kiertää myös kirjojen kierrätys. Itse löysin Posiolta parkkipaikan tuntumasta infotauluun laitetun kirjan. Kirja oli siisti, muovipussissa ja mukana oli kirjanmerkki. Nämä harrastajat ovat osa maailmanlaajuista kirjaketjua, jossa merkataan matkaan, tuntemattomalle lukijalle päätyvä kirja. Tiedot ladataan nettiin omalle harrastajasivulle, johon toivotaan lyhyitä tarinoita siitä, minne kirja päätyi ja mihin sieltä on tarkoitus matkaa jatkaa. Halpa, helppo harrastus, joka tuottaa parhaimmillaan hyvää mieltä kirjan löytäjälle, ottajalle ja lukijalle.

www.bookcrossing.fi ohjastaa harrastuksen alkuun.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto