Flamencoa Rovaniemellä

Ihanaa flamencossa on kokonaisvaltainen kehollinen itseilmaisu, jossa on sekä voimaa, että herkkyyttä, summaa tuntemuksiaan yhteen Kate Suopajärvi. Kuva: Pekka Hartikainen.

Flamenco Àrticon tanssia on luvassa Cafe Kodissa Rovaniemellä 27.6., kun yhdistyksen puheenjohtaja Kate Suopajärvi vie katsojat tanssin pyörteisiin.

– Olette ehkä nähneet esityksiämme Wanhoilla markkinoilla. Esiinnymme erilaisissa tapahtumissa, pidämme flamencotanssi- ja rytmiikkakursseja sekä Peña- iltoja, eli flamencosisältöisiä illanviettoja. Seuraava yleisölle avoin ilmainen flamencoesitys Flamenco Peña on lauantaina 27.6. kello18 Café Kodin terassilla.

Flamencoa on Rovaniemellä harrastettu vuodesta 1996, jolloin myös Suopajärvi aloitti harrastuksen. Usean vuoden ajan flamenco oli osa Lapin tanssiopiston tarjontaa. Nykyään flamencoa voi harrastaa Flamenco Àrticon kursseilla. Syksyllä on luvassa flamenco-opettaja Pauliina Jääskeläisen kurssi.

Hyviä syitä aloittaa harrastus

– Flamenco on minulle intohimo, haaste ja mysteeri, kaikkea yhtä aikaa. Olen löytänyt flamencosta keinon itseilmaisuun. Haasteena on tekniikka ja mysteerinä rytmit, kertoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Sini Yli-Suvanto.

– Flamenco on ikuinen itsensä haastamisen paikka. Se on niin vaikeaa, mutta opittavissa kun jaksaa vaan sinnikkäästi yrittää ja harjoitella. Virkistyn, innostun, ihastun upeista opettajista, musiikista, puvuista, innostaa Tiina Malinen.

Outi Kiviniemi innostui, kun hän 10 vuotta sitten opiskeli espanjaa. Marita Väärälän toi mukaan lajin rytmiikka ja haasteellisuus ja että on aina uutta opittavaa. Pikkulapsena tulikastanjetit saanut Tanja Jurvansuu sai kipinän tanssiin jo silloin.

– Flamenco merkitsee minulle vapautta ilmaista tunteitani ja olla naisellinen ja ylpeä itsestäni. Flamencossa on uskomatonta voimaa, yhdessä tanssivat naiset ylittävät kaikki esteet ja voivat olla upeita ja voittamattomia.

Flamencoa voivat harrastaa kaiken ikäiset, kokoiset ja sukupuoliset ihmiset. Harrastus voi parhaimmillaan nollata työpäivän tai työviikon, sillä haastavat koreografiat vievät koko kapasiteetin intensiteetillään.

 

Lappilainen