Ante Aikio esiintyy

Ante Aikio joikaa ja kirjoittaa ja esiintyy. Tarvittaessa hän myös esittelee Samiland-näyttelyä matkalaisille Kittilän Levillä. Kuva: Sari Katainen.

Ante Aikio on inarilainen muusikko ja kirjailija, joka on julkaissut useita kirjallisia teoksia ja joikannut julkisesti jo vuosien ajan. Hän on vieraillut Korpiklaani-bändin nokkamiehen Jonne Järvelän kahdella sooloalbumilla ja esiintynyt Saimaa Sinfonietta -orkesterin joikusolistina. Viime kesänä Aikio julkaisi ensimmäisen henkilökohtaisen singlensä, Šuvvá, jonka tuotti ruotsalaisräppäri Kitok. Toukokuussa tänä vuonna hän julkaisi debyyttialbuminsa, Eret, jonka tuottivat Ville Linnala ja Janne Airaksinen.

Sajos-livestreamin puoliakustisella keikalla tiistaina 23.6. kello 19 kuullaan musisointia yhdessä Antti Alatörmäsen, Kevin Francettin ja Nilla Länsmanin kanssa. Myös special guest star Aziz the Bieggaváibmu hyppää mukaan rytmien pyörteeseen. Konsertin järjestävät yhteistyössä Saamelaiskäräjien saamelaismusiikkikeskus ja saamelaiskulttuurikeskus Sajos. Livestream-keikkaa pääsee seuraamaan ilmaiseksi osoitteessa: sajos.fi/live

20.6. juhannuspäivän livestriimaus

– Laitan ainakin joitain biisejä omalle Youtube-kanavalleni, jahka saan keikkatallenteen käsiini. Toinen livestreamkeikka pidetään juhannuksena amerikkalaisen Folklorevillagen järjestämänä 20.6. kello 11-12.30. Sitä pääsee seuraamaan Facebookin linkin kautta tästä:

https://www.facebook.com/events/s/sami-joik-storytelling/3138574522868895/

Samiland esittelyjä tarvittaessa

Aikio vastaa myös Kittilän rinteellä sijaitsevan Samiland -näyttelyn esittelyistä tarvittaessa sekä antaa joikuopastuksia näyttelyssä.

– Ja ilman muuta olen tilattavissa esiintymään minne tahansa ympäri Lappia. Yhteyttä saa ottaa os. [email protected]

 

Muutettu tekstiä 18.6. kello 8.45: Sajoksen konserttiaika siirretty soittajan sairastapauksen johdosta.

Lappilainen