Ollaan yhdessä yksin

Mitä tuumivat ja tekevät nuoret, jotka odottavat koulutus- tai työpaikkaa ja tukea arkeen. Lue Nuorakan blogi. Kuva: IIVAR

Mainio otsake ja aloitus nuorten itsensä rakentamalle blogille. Rovaniemellä toimivan Eduro-säätiön nuorten työpajan blogissa luvataan ottaa kurkistuksia paja-arkeen ja teemoihin, joita toiminnassa käsitellään. Blogia ylläpitävät nuoret ohjaajien avustuksella. Nuoret tekevät sisällön, kuten kuvat, piirrokset, tekstit ja videot.

Blogin alusta on WordPress, joka näyttää antavan mahdollisuuden elävään ja luovaan ilmaisuun. Blogi on mukana oleville nuorille projekti, jota tehdään, kun ei ole koulutuspaikkaa tai työtä. Tätä lukiessa kyllä tuntuu, että koulun pitäisi olla juuri tällainen: avoin oppimisympäristö, jossa toimitaan yhteisöllisesti, jokainen yksilö erikseen huomioiden.

Uusimpia postauksia ovat ruokajutut, joissa annetaan reseptit toimivaan kesäruokailuun. Eikä vain reseptejä, vaan kerrotaan, miten aineet haettiin yhdessä kaupasta, valmistettiin yhdessä, syötiin yhdessä, kirjoitettiin juttu ja otettiin kuvat. Samalla opittiin yhdessä arkea tarkoituksena lisätä hyvinvointia. Blogia ja koko pajan toimintaa tukee sivuston podcast, jossa kuullaan ohjaajilta ja nuorilta itseltään, millaiselta hyvinvoinnin rakentaminen on, kun ruokalautasta tarkemmin katsoo.

Tätä blogi-podcast-nettisivu-yhdistelmää on helppo seurata. Ilo, että näkymätön saadaan näin fiksulla tavalla näkyväksi.

Lue ja kuuntele: https://nuorakka.org/

 

Riitta Kemppainen-Koivisto