Nuortilla kalastajia odottavat villit harjukset ja taimenet

Nuorttijoki on komea taimen- ja harjusjoki Savukosken itäosassa. Jokeen nousi merilohi n. 1960 -luvun puoleen väliin.

Nuorttijoen eli Nuortin kalastuskausi alkoi kesäkuun alussa Savukoskella. Perinteiset kalakisat käynnistyivät jo 1. kesäkuuta ja jatkuvat koko kesän. Sarjoina ovat harjus ja taimen ja kisoissa on hyvät palkinnot.

Ruokavirasto tutkii jälleen joen harjuksia etsien niistä lohiloisia. Paikallinen Kalastusseura Elinkautiset auttaa evien keräämisessä ja toivoo apua muilta kalastajilta. Ohjeet saa Savukosken Tulppiosta.

Näyttelyssä vieheitä

Koko kesän näyttelyitä päärakennus Tiskossa ovat perhomestari Aimo Siulion muistonäyttely ja yrittäjä Mika Vainion vieheet. Tiskon näyttelyihin on vapaa pääsy ravintolan aukioloaikoina koronamääräykset huomioiden.

Lue lisää: eraluvat.fi ja hannu.nettihotelli.org.

 

Teksti ja kuva: Hannu Kostilainen