Palsa-museo Kittilässä kutsuu kävijöitä

Getsemane oli Kalervo Palsan ateljee ja koti, nykyisin museona toimiva rakennus Kittilässä. Museo on avoinna syyskuun loppuun asti. Kuva: Essi Moilanen.

Taiteilija Kalervo Palsa (1947-1987) kuvasi taiteessaan hätkähdyttävällä tavalla elämän raadollisuutta. Hän teki viiltäviä havaintoja pienen yhteisön kipupisteistä.

Palsa-museo koostuu Kalervo Palsan kotimökistä ja Getsemane-ateljeesta, jotka sijaitsevat Kittilän keskustassa Narikaksi kutsutulla alueella. Palsan kotimökki on yksi harvoja nykypäiviin asti säilyneitä Lapin sodan tuhoilta säästyneitä rakennuksia Kittilän keskustassa.

Palsan koti sai uuden elämän, kun se siirtyi kotiseutuneuvos Kauko Sorjosen säätiön omistukseen vuonna 2011. Rapistuneet rakennukset entisöitiin, ateljeen seinämaalaukset konservoitiin ja kotimökkiin ja ateljeehen koottiin Palsan elämästä kertova näyttely. Palsa-museon avajaisia vietettiin 5.6.2013.

Museo on avoinna syyskuun loppuun

30.9. avoinna olevaan museoon pääsee tutustumaan tiistaista lauantaihin kello 12-18. Pääsymaksu 5 €, lapset alle 15 v 2,50 €. Maksuvälineenä käy vain käteinen. Myös museokortti käy.

 

Lappilainen