Valokuvanäyttely TENO Inarin Siidassa

Kuva: P Nivasalo.

Syyskuun 27. päivään asti voi käydä tutustumassa luontokuvaaja Pertti Turusen valokuvista koostuvaan Teno -näyttelyyn Inarin Siidassa. Tenojoki, Saamen virta, legendaarinen lohijoki, virtaa halki upeiden maisemien. Joki erottaa Norjan ja Suomen valtakunnat mutta samalla yhdistää saamen kansaa joen kahta puolen. Ainutlaatuinen Tenon laakso kuuluu maassamme arvokkaisiin maisema-alueisiin ja merkittäviin kulttuuriympäristöihin.

– Olen valokuvannut Tenojokea usean vuoden ajan. Jussi Eiramo säätiö mahdollisti näyttelyn toteuttamisen. Näyttelyn aloituspaikkana Saamelaismuseo Siida on itseoikeutettu sijaintinsa puolesta. Avajaistilaisuutta näyttelyn yhteydessä ei valitettavasti voida pitää koronatilanteesta johtuen.

Multimedian tunnelmin jokivarteen

Näyttelyn kuvatekstit ovat suomen, pohjoissaamen ja englannin kielellä. Lisäksi multimediaesitys näyttelysalin yhteydessä vie katsojat matkalle Tenojoen ainutlaatuiseen maisemaan.

 

Lappilainen