Uskoa, toivoa, rakkautta kesäteatterissa

Kohta on valmista kesäteatterin väellä. Treenitunnelmissa Irina Vartia (Loviisa), Toivo (Jarno Jokiharju) ja Usko (Hannu Friman). Kuva: Kirsi Jääskö.   

Kesä on pelastettu: Rovaniemellä pääsee sittenkin kesäteatteriin!

Valdemarin kesäteatteria tuottava Hannu Friman kääri hihat ja on istuttamassa väkeä heinäkuussa Valdemarin uusitulle terassinäyttämölle. Sinne valmistuu uusi ja ajankohtainen, tuttuun tapaan musiikintäyteinen esitys Usko, toivo, rakkaus – ja korona.

Valdemarin kesäteatteri ja ravintola Valdemari ovat tehneet erikoisjärjestelyjä taatakseen yleisön turvallisuuden. Mm. turvaetäisyyksien vuoksi lippuja esityksiin on saatavilla huomattavasti vähemmän kuin aiemmin.

Luovasti kohti uutta

Friman on kirjoitellut kesän musiikkinäytelmän käsikirjoitusta pitkin talvea, ja moneen otteeseen uusinut tekstiä. Tuotoksena syntyi ajankohtainen iloisten, haikeiden, koskettavien ja riehakkaiden laulujen rytmittämä tarina kappaleesta kahden ihmisen yhteen kietoutunutta elämää. Esitys kertoo nuorista aikuisista, Toivosta ja Lovesta, etsimässä paikkaansa maailmassa. Ja vähän myös entisestä naapurin sedästä, omintakeisesta yksinyrittäjä Uskosta.

Kohtaloita jaetaan, yllätyksiä sattuu, asia johtaa toiseen ja niin edelleen. Luvassa on viihdyttävä ja hyväntuulinen tuokio, jonka aikana kuullaan toistakymmentä tuttua iskelmä- ja klassikkobiisiä Kake Randelinista Anna Puuhun ja Samu Haberista Sibeliukseen.

Musiikkinäytelmän on käsikirjoittanut ja ohjaa Hannu Friman, koreografioista vastaa Laura Kallas-Herd ja musiikin sovituksesta Timo Rehtonen. Puvustus on Tiia Aspegrénin ja graafinen suunnittelu Tatu Kantomaan käsialaa. Uskoa näyttelee Hannu Friman, Toivoa Jarno Jokiharju ja Lovea Irina Vartia.

Näytelmän ensi-ilta on 1. heinäkuuta ja esityksiä riittää viitenä iltana viikossa, keskiviikosta sunnuntaihin 9. elokuuta saakka.

 

 

Lappilainen