Ystäviä yli sukupolvien

Malva-Gubbe sekä Lauraliisa, sydänystävät. Kuva: Gubbe

Lappiin on rantautunut uudenlainen mahdollisuus saada ikäihmisille ystävä. Tästä kertoo Ida Hanhiniemen blogi, joka avaa Gubbe Sydänystävä -toimintaa käytännössä.

Tarve uudenlaiseen ystäväpalveluun syntyi, kun Sandra Lounamaa ja Meri-Tuuli Laaksonen kokivat, että yksinäisiä vanhuksia asuu eri puolilla Suomea satoja tuhansia, eikä vapaaehtoisvoimin ole mahdollista auttaa kaikkia. Sandran mummi oli asunut lähes 20 vuotta yksin hänen miehensä kuoltuaan ja Sandra oli usein miettinyt perheensä kanssa, että he olisivat tarvinneet palvelua, josta saa nopeasti ja vaivatta apua läheiselle ikäihmiselle. Tästä ajatuksesta syntyi Gubbe, joka nyt auttaa isoja joukkoja ikäihmisiä ympäri Suomea.

Blogissa Ida kertoo, miten Rovaniemellä asuville isovanhemmille löytyi uusi koulutettu ystävä Roosa Lustig. Nyt kerran viikossa Aino-Mimmi ja Matti ja Roosa-Gubbe tapaavat, keskustelevat, ulkoilevat, laittavat ruokaa ja vaikka lukevat päivän lehteä yhdessä.

Gubbe on olla vanhuspalveluiden startup, joka tarjoaa aktivoivaa ja ennaltaehkäisevää, ei-sairaanhoidollista kotiapua ikäihmisille. Palvelu yhdistää yhden nuoren yhteen ikäihmiseen, ja sama luottohenkilö käy ikäihmisen luona kerran viikossa vakioaikaan.

Blogista ja Gubbesta lisää: https://ida365.fi/2019/12/30/vuoden-tarkein-lahja-gubbe-palvelu/

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto