Ihanaiset naiset Arktikumissa 25.10.

True Beauty Gaalan tekijätiimistä vasemmalta kampaaja Arooj Khan, Miss Rovaniemi kisan ensimmäinen perintöprinsessa vuodelta 2019 Laura Pylkkönen, vaatesuunnittelija Mariela Pokka ja malli/laulaja Arctic Cherry eli Kate Suopajärvi. Kuva: Dilixiati Bolati.

Nykykauneusstandardit ovat muuttuneet sosiaalisen median ja virtuaalisten leikkausten, Photoshopin ja kuvasuodattimien ansiosta. Näitä tapoja monet vaikuttajat käyttävät muokatakseen kehoaan ja kasvojaan. Tämä voi vaikuttaa kielteisesti naisten itsetuntoon, sillä sosiaalinen media muokattuine kuvineen antaa kauneudesta yksipuolisen kuvan. Tämän vuoksi naiset, jotka eivät täytä näitä kauneusihanteiden standardeja, jäävät ulkopuolelle.

Suomessa kauneuskuvaston ulkopuolella ovat erityisesti eri etnistä perimää edustavat, pluskokoiset, pienikokoiset, vammaiset sekä naiset, joiden kasvoilla ikä luonnollisesti jo näkyy. True Beauty -projektin tarkoituksena on auttaa näkemään kauneus itsessään ja toisissa, erilaisuuden kautta ainutlaatuisuudessa sekä vahvistamaan itsetuntoa tämän löydön myötä.

True Beauty Gaala

Naisten itseluottamusta ja naiskauneuden eri muotoja tuodaan esiin lokakuisessa True Beauty Gaalassa. Tapahtuma pidetään Rovaniemen Arktikumissa iskulauseella “Olen ihana, todellisen kaunis, koska olen itsevarma ja ainutlaatuinen”.

Tilaisuudessa niin maahanmuuttajataustaiset kuin suomalaiset naiset saavat juhlistaa ja omaksua kauneuden monimuotoisuutta. Gaalassa kuullaan kaupunginjohtajan Ulla-Kirsikka Vainion puhe, palkitaan vuoden maahanmuuttajanainen, nähdään muotinäytös, kuunnellaan voimaannuttava puhe vierailevalta naismenestyjältä, saadaan verkostoitua ja nähdään live-esityksiä.

Miss Rovaniemi 2020

Yhtenä kohokohdista tapahtumassa järjestetään vuotuinen Miss Rovaniemi finaali, jonka tarkoituksena on löytää sopiva Rovaniemen uusi mallikasvo ja pr-henkilö. Paikalla olevalla yleisö saa äänestää suosikkiaan ennen kuin Miss Rovaniemi 2020 kruunataan. Valittavan mallin kriteereinä ei ole koko, pituus tai muu ulkonäöllinen seikka järjestävän tahon Mallitoimisto Matinén periaatteiden mukaisesti. Tapahtumassa olleen arvonnan tuotot menevät Tyttöjen talon hyväksi.

Tapahtuma kestää 3 tuntia ja lippuja saa ostaa Ticketmasterilta (30€ + käsittelymaksu 3€). * Ohjelman lisäksi hintaan kuuluu valokuvaus, kasvomaski, verkostoitumisohjelma sekä alkoholiton alkujuoma. Järjestäjinä toimivat Arctic Cherry, Mariela Pokka ja Business Ladies- hanke. Liput voi lunastaa osoitteesta: https://www.ticketmaster.fi/event/287639

 

Lappilainen