Nuortin kalakisoissa napattiin komeita harjuksia ja upea taimen

Nuortin harrikisan voittanut Petri Nyström nappasi kisaan myös tämän 42,5 -senttisen harjuksen.

Perinteiset Nuorttijoen eli Nuortin kesän 2020 kalakisat on kalastettu Savukoskella. Harjuskisassa napattiin komeita harjuksia. Kisan ykkönen oli Petri Nyström 52,0 sentin kalalla.

– Olin kalassa Nuortilla usean viikon. Sain hyvin harjuksia, ehkä hieman edelliskesää vähemmän. Heittelin koko kalastuksen ajan perholla. Hieno on joki, Nyström kertoo.

Harjuskisan tuloksia

1) 52,0 cm Petri Nyström 2) 47,0 Mika Klemetsö 3) 45,5 Sanni Aro ja Sami Ahvenjärvi 5) 45,3 Hannu Kumpula, Rovaniemi 6) 45,1 Petri Satokaski 7) 45,0 Mika Klemetsö 8) 42,8 Rauno Mikkola, Kemijärvi 9) 42,5 Matti Lehtonen, Martti ja 10) 42,0 Helena Mikkola, Kemijärvi.

Kisassa mitattiin 33 harjusta.

Taimenkisassa mitattiin yksi taimen ja sen sai ja kisan myös voitti Markku Vuorela Sallasta 62 senttisellä taimenella.

Sarjojen voittajat saavat Metsähallituksen viikon kalaluvan Nuortille ensi kesälle sekä samalle ajalle viikon majoituksen Tulppion Majoilla 2h:n mökissä. Markku saa lisäksi kotiinsa Perhokalastus -lehden vuosikerran 2021.

Harrikisan kakkonen Mika Klemetsö saa Metsähallituksen viikon kalaluvan Nuortille kesällä 2021 sekä Tulppion Majojen keittiön makoisan pitsan. Kisan kolmosiksi sijoittunut Sanni Aro saa onnetar Enni Heljasvuon,10v arpomana Kuusamon Uistin Oy:n viehelajitelman ja Sami Aro Metsähallituksen Nuortin viikon kalastusluvan ensi kesälle.

Enni arpoi Kuusamon Uistin Oy:n viehelajitelman Rauno Mikkolalle ja Vapaa-ajan Kalastajan vuosikerran 2021 Marika Vierikolle sekä perhokoukkurasiat Mika Klemetsölle ja Matti Lehtoselle. Kalastus -aiheisen DVD:n saavat Helena Mikkola, Marcus Lunden ja Harri Lövgren. Tulppion Majojen keittiön makoisalla pitsalla herkuttelee Petri Nyström. Kisatulokset löytyvät kokonaisuudessaan sivulta hannu.nettihotelli.org

Ensi kesänä taas apajille

Tulppion päärakennuksessa olivat kesän näyttelyinä Kemijärven Perhokerhon Aimo Siulion muistoikkuna ja yrittäjä Mika Vainion viehelajitelmat. Kalastusseura Nuortin Elinkautiset auttoi Ruokavirastoa keräämällä lohiloistutkimukseen 30 harjuksen rinta- ja selkäevät.

Tulppion Majojen emäntä Seija Niemeier oli tyytyväinen kesään 2020.

– Meillä kesä oli ennätyksellinen, sillä Tulppiossa kävi edelliskesiä enemmän retkeilijöitä, vaeltajia ja kalastajia. Tervetuloa käymään, avaamme kesäkauden 1. kesäkuuta, Niemeier toivottelee.

 

Teksti ja kuva: Hannu Kostilainen