Uutta syntyy muotoilemalla

Arctic Factoryn tehtaan tyypit ovat olleet mukana synnyttämässä uutta liiketoimintaa useille lappilaisyrityksille. Kuva: Arctic Factory

Suomalaisille yrityksille tarjotaan erilaisia tukimuotoja, jotta syntyisi uutta liiketoimintaa ja vahvistettaisiin entisiä hyviksi osoittautuneita tapoja palvella asiakasta.

Yksi lappilainen toimija on Arctic Factory, joka on Jälleenrakennus 2020 -hankkeen myötä muotoillut noin kymmenen lappilaisyrityksen liiketoimintaa uudelleen. Kevään ja kesän aikana yritysten kehittämisen mahdollistajina toimivat Business Finlandin ja ELY-keskuksen kriisirahoitukset. Sittemmin pysyvistä tukimuodoista esimerkiksi Business Finlandin Innovaatioseteli on tarjonnut usealle yrittäjälle mahdollisuuden uuden liiketoiminnan synnyttämiseen.

Yksi Arctic Factory muotoilutoimiston #tehtaantyyppi eli yrittäjä Julius Oförsagd innostaa yrittäjiä kehittämään toimintaansa.

– Meidän tehtävä on nyt tukea ja auttaa. Uusien tuotteiden ja palveluiden suunnittelu sekä ihmisten tarpeiden syvällinen ymmärtäminen on meille arkipäivää. Koemme, että palvelumuotoilun työkaluilla on edelleen mahdollista pelastaa monta yritystä konkurssilta, sanoo puolestaan tehtaan myyntipäällikkö Jussi Olavi Jokinen.

Business Finlandin Innovaatioseteli-rahoitusta voi hakea uuden tuote- tai palveluidean jatkokehittämiseen asiantuntijan avulla. Innovaatiosetelistä lisää osoitteessa www.businessfinland.fi

 

Lappilainen