Sata syytä matkailla Suomessa

 Lapin matkakohteiden runsaus paljastuu matkailun 100syytä.fi -vinkkisivustolta. Kuva: Visit Finland/Harri Tarvainen

Vinkkejä luonto- ja kulttuurikohteisiin antaa Suoma ry, vuonna 1991 perustettu matkailuorganisaatioiden yhdistys. Se koordinoi kampanjaa, joka tähtää matkailukauden pidentämiseen ja innostaa suomalaisia matkustamaan kotimaassa.

Työ- ja elinkeinoministeriön tuella on 100syytä.fi -sivustolle rakennettu Vinkkipankki, joka kokoaa matkailuyrityksiä ympäri Suomen yhteiseen hakupalveluun. Palvelusta löytyy runsaasti vaihtoehtoja talvikauden tarjontaan.

Irtiotto arjesta minilomalla

Lomalta kaivataan ennen kaikkea irtiottoa arjesta, ja lähimatkailu tai viikonlopun kestävät minilomat ovat kasvattaneet koko ajan suosiotaan. Lyhyemmilläkin reissuilla halutaan usein yhdistää luonto- ja kulttuurikohteita, mikä on Suomessa ainutlaatuisen helppoa.

Vinkkilistalta löytyvät mm. Rovaniemen Arctic SnowHotel & Glass Igloos. Kohdetta mainostetaan revontulten bongauspaikkana. Yö lasisessa iglussa tähtitaivaan alla on Lapin trendikkäimpiä juttuja ja kohteessa voi kokea revontulet rennosti hotellisängyssä pötkötellen.

Nuorgamin lomakeskus on Suomen pohjoisin lomakeskus, jossa on tarjolla tunturiterapiaa ja arktisia maisemia vain puolen tunnin ajomatkan päässä Jäämereltä. Star Arctic Hotel Saariselällä on paikka, jossa pääsee majoittumaan keskellä lumoavia tunturimaisemia. Vaihtoehtoina ovat joko moderni maisemasviitti tai lasikattoinen mökki. Revontulia voi ihailla huoneiden lisäksi myös saunan maisemaikkunasta sekä ulkoporeammeesta.

 

Lappilainen