Kilpisjärvi kutsuu uusittuihin retkitiloihin

Saanajärven taukopaikalla retkeilijöitä ihastuttaa uusi revontulikota. Kuva: Tiimapuu.

Enontekiön Kilpisjärvellä on uudistettuja retkeilypalveluita, jotka vastaavat kysyntään. Kaksi uutta taukopaikkaa ja uusitut opastukset ovat tarjolla etenkin kaikille niille, joita Saanan uusitut portaat houkuttelevat retkeilemään.

Saanajärven eteläpäässä on valmiina kaksi uutta kotaa. Toinen on perinteinen tulistelukota ja toinen suunniteltu revontulten katseluun. Viereen on pystytetty luontoa ihailemaan tulleille käymälät ja liiteri. Rakenteita voivat hyödyntää retkeilijöiden lisäksi sopimuksesta myös paikalliset luontomatkailuyritykset.

Taukopaikka Saanan reitillä

Toinen taukopaikka on pystytetty Saanalle nousevan reitin varrelle puurajan tuntumaan. Sieltä löytyvät nyt tunturiin kipuaville hengähdyspaikaksi kota, käymälät ja liiteri.

Alueen reiteillä on jatkossa helpompi suunnistaa, sillä Saana-Saanajärvi-Tsahkaljärvi-reiteille on pystytetty uudet viitoitukset. Myös Kilpisjärven luontokeskukseen sekä Saanan ja Mallan luonnonpuiston reittien lähtöpaikalle löytää paremmin, kun maantien varren uudet opasteet kertovat kääntymispaikat pysäköintialueille.

Luontoa kunnioittaen

Kulkijoita neuvotaan Retkietiketin mukaisesti huolehtimaan, että lemmikit pidetään kytkettynä ja suositaan merkittyjä reittejä. Kävijöiden tulee noudattaa eri liikkumistapoja koskevia sääntöjä ja tarkistaa ennen matkaa retkikohteen liikkumisrajoitusalueet ja -ajat. Majoittuminen on sallittu tietyillä paikoilla. Autiotuvissa tulee osata käyttäytyä ja tulet saa sytyttää vain tulisteluun osoitetuissa paikoissa.

 

Lappilainen