Nuorgamin Lomakeskus viisikymmentä vuotta

Nuorgamin alueen kelkkareitistö on monipuolinen ja ruuhkaton. Kuva: Lappilainen

Suomen pohjoisin lomakylä aivan Norjan rajalla, Jäämeren kainalossa, on Nuorgam. Siellä matkaajia palvelee tänä vuonna 50 vuotta täyttävä perheyritys Nuorgamin Lomakeskus.

Omistajayrittäjä Marjatta Holmbergin kotitilasta on kehkeytynyt kaikkien näiden vuosien myötä Lapin matkaajien keskuudessa tunnettu matkailukeidas. Yhdessä puolisonsa Raimo Hekkasen ja perheen poikien Eemelin ja Santerin myötä ympärivuotiset palvelut ovat kehittyneet nykyiseen mittaansa. Perheen tytär Veera osallistuu toimintaan yrityksen kiireaikoina ja huippusesonkeina. Marjatalla itsellään yrittäjäntaivalta tulee tänä vuonna täyteen 30 vuotta. Yritys työllistää lisäksi normaalivuosina sesongeista riippuen 7-9 henkeä.

Tasokasta majoitusta ja ohjelmapalveluita

Juhlavuotena Lomakeskus tarjoaa hyvätasoista majoitusta 50 hengelle saunallisissa huoneistoissa ja mökeissä. Kesäisin lisätilaa löytyy kymmenessä kesämökissä. Vuosi sitten saatiin valmiiksi uudet Superior rantamökit. Karavaanareille on tarjolla 30 sähköistettyä paikkaa. Kahvila-ravintola on niin ikään Suomen, mutta myös EU:n pohjoisin, A-oikeuksin varustettu ja sinne mahtuu 50 asiakasta.

Opastetusti matkaan

Opastuspalvelut hoituvat suoraan lomakeskuksesta, ja matkaan voi lähteä vaikka Jäämeren kelkkasafareille. Auliisti suositellaan myös muita reittejä ja myytävänä on lähialueen karttoja. Talvikaudella luotsataan väkeä pilkille, kesäisin kalalle ja tunturiretkille sekä kuningasrapusafareille Norjan puolelle. Nuorgamin Lomakeskuksella on taksiluvat, tarjolla on kaksi 8-paikkaista tila-autoa. Kuljetukset hoituvat ja väline- ja varustevuokraus toimii, valittavana on esimerkiksi moottorikelkkoja ja rekiä.

Kelkkailijoiden toimiva etappi

– Nuorgamin lomakeskuksen sijainti kelkkasafareille on loistava. Täältä pääsee Jäämeren kelkkareitille ja Kaldoaivin kelkkareiteille Kaamaseen, Inarin ja Sevettijärven kautta Ivaloon ja Saariselkäkin sijaitsee aivan vieressä, varmistaa Marjatta.

Inarista on lisäksi kelkkareitti Levi-Ylläs-Muonio reiteille.

– Talosta kelkkailija saa täyden paketin: majoituksen, saunan, aamiaisen, päivällisen sekä tilan, missä voi huoltaa kelkkaa.  Kokemusta kelkkailijoiden palvelemisesta on jo yli 20 vuotta, eli huolto kyllä pelaa!

Lisää Nuorgamin lomakeskuksesta osoitteesta www.nuorgaminlomakeskus.fi

 

Lappilainen