Seksiä, huumeita ja kuolemaa

Rakkaus, raha, seksi ja huumeet ovat kimmeltäviä unelmia, joita jahtaavat sekä matkalaiset että heidän Kaakkois-Aasiassa kohtaamansa naiset. Kun asiat menevät vikaan, muuttuu paratiisi vainoharhaiseksi painajaiseksi, jossa päähenkilö harhailee eksyneenä sokkelossa vailla uloskäyntiä. Kuva: Joonas Neuvonen.

Sellaista on täynnä 10 vuotta sitten esitetyn ja osin Rovaniemellä kuvatun elokuvan jatkoversio Lost Boys. Dokumenttielokuva kertoo kadotuksesta ja Kambodžan kaduille kadonneista kolmesta suomalaisesta miehestä, joista yksi ei palaa kotimaahansa takaisin. Elokuvassa esiintyneiden huumeidenkäyttäjien juhlat loppuivat, kun Reindeerspotting – pako Joulumaasta pääosan esittäjä Jani kuoli väkivaltaisesti. Elokuva sai aikoinaan paljon katsojia ja synnytti kohua.

Jatkotarinassa pääosaa esittää ohjaaja Joonas Neuvonen. Seksin, huumeiden ja kuoleman täyteisen tarinan toinen kuvaaja on Sadri Cetinkaya. Tarinassa liikutaan Bangkokin huumaavan melun kuin Phnom Penhin öisten kujien varsilla ja menehtyneen Janin etsintään.

 

Lappilainen