Kumppanuus vahvistuu Torniossa

Torniossa yhteistyö alueen koulutustahojen, yritysten ja matkailun toimijoiden kanssa jatkuu uuden kumppanuussopimuksen myötä. Kuva: Tornion kaupunki/Juha Åman

Tornion kaupunki jatkaa hyvää yhteistyötään Lappian ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa. Sopimus uudesta kumppanuudesta on 2-vuotinen ja sen tavoitteena on yhdistää koulutus, matkailu ja yrittäjyys yhteiseksi voimavaraksi.

–  Kumppanuussopimuksen osapuolilla on edelleen tavoitteena yhteistyössä vahvistaa Tornion kaupungin veto- ja pitovoimaa sekä elinvoimaisuutta koulutusten, työllisyyden, yrittäjyyden ja matkailun saralla. Uudessa sopimuksessa ovat mukana myös Tornion elinkeinoyhtiö ja Lappia-Koulutus Oy. Lisäksi yhteistyöhön liitetään soveltuvin osin myös Peräpohjolan Opisto ja yliopistot, kertoo Tornion kaupungin kehitysjohtaja Sampo Kangastalo.

Osaavaa työvoimaa tarvitaan

Kumppanuussopimuksen turvin pyritään saamaan osaavaa työvoimaa alueen tarpeisiin. Työllisyyden alueellinen kuntakokeilu ja muu hanketyö toimivat tässä työkaluina. Kiertotalous on Lappian kuntayhtymäjohtajan Virpi Liljan mukaan yksi Lapin kärkiosaamisalueista.

– Tornion näkökulmasta sopimuksen sisällöt ovat muotoutuneet kärkitekemiseksi ja yhteistyö korkeakoulujen ja oppilaitosten kanssa on erityisen tärkeää erityisesti meidän alueellamme, korostaa kaupunginjohtaja Timo Nousiainen. Kuva: Tornion kaupunki

 

Lappilainen