Valloittava Tornionjokilaakso

Härkönen, Leo. 2021. Hetkiä ajan virrassa. Innoplus. Otavan kirjapaino. Kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto

 

Tornio viettää 400-vuotisjuhliaan, mutta muistaa lämmöllä myös naapureitaan. Kaupunkipönötystä ei ole tarjolla juhlajulkaisussa, vaan rennolla, lämpimällä otteella otettuja kuvia eri vuodenaikojen syntymäpäiväsankarista.

Tunnelmat alkavat sopivasti kevättalvesta, joen orastavasta liplatuksesta ja valosta, joka yltyy yläjuoksulle mentäessä. Kirja on kuviltaan runollinen, vie lukijan paikkoihin, joissa henkii vanha aika, leppoisa elo ja vieraanvaraisuus. Kurkotteluja tehdään Ylitornion Aavasaksalle asti ja toisaalla Kemiin, piipahdus tehdään myös rajan yli Haaparantaan.

Kuvakirjateos Hetkiä ajan virrassa on koottu pääosin 80-luvun kuvista ja ne on ottanut eläkkeellä oleva mainostoimistoyrittäjä Leo Härkönen, jonka työmatkoilla otetut otokset ovat päässeet mukaan juhlatunnelmaa tuomaan.

Kirjaa saa Tornion lähiympäristöstä paikallisista yrityksistä ja tilaamalla os. https://www.facebook.com/leo.harkonen.3

 

Riitta Kemppainen-Koivisto